Tofu makhani

tammikuuta 06, 2017

Intialainen tofu makhani on mausteinen mutta samalla kermaisen pehmeä curryruoka.



Intialaisten ravintoloiden ruokalistalta tuttuja ovat murgh makhani ja paneer makhani eli voikana sekä sen paneer-juustoa sisältävä vaihtoehto. Vegaanisesti tämä tunnettu intialainen curryruoka valmistuu tofusta. Makhani on minusta tosi hyvää, sillä pidän mausteisesta intialaisesta ruuasta, mutta en halua ruuan olevan älyttömän tulista. Kaurakermasta ja cashewpähkinöistä tuleva kermaisuus pehmentävät kastikkeen mausteisuutta kivasti.

Tofu makhani on aloittelevalle tofukokille oiva valinta, sillä mausteisessa tomaattikastikkeessa, pieneksi kuutitoitu tofu imee itseensä hyvin makuja. Maustamisesta ei siksi tarvitsekaan olla huolissaan. Itse tykkään pilkkoa tofun pieneksi ja sen jälkeen paistaa pannulla kullanruskeaksi. Näin tofusta saa kätevästi haihduteltua pois ylimääräiset nesteet. Pienet palat ovat siitä hyviä, että ne imevät itseensä paremmin makua kuin isot.

Mausteinen intialainen ruoka sopii mielestäni erityisen hyvin talvipäiviin. Hassua sinänsä, kun ajattelee Intian ilmastoa. Mutta joka tapauksessa nyt on hyvä hetki laittaa curryt hautumaan!




Tofu makhani
(4 annosta)

400 g tofua
1 (100 g) sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
3 tl garam masalaa
2 tl juustokuminaa
1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
1 dl cashewpähkinöitä
1/2 dl vettä
chiliä
1 rkl sokeria
n. 1 tl suolaa
1 prk (2 dl) kaurakermaa

Pinnalle:
tuoretta korianteria hienonnettuna


1. Esivalmistele ruoka liottamalla cashewpähkinät: Mittaa pähkinät kulhoon ja lisää päälle reilusti kylmää vettä. Anna liota huoneenlämmössä parin tunnin ajan. Voit myös laittaa pähkinät jo edellisenä päivänä likoamaan jääkaappiin. Kaada liotusvesi pois. Soseuta pähkinät ja 1/2 dl vettä tahnaksi sauvasekoittimella.
2. Kuutioi tofu pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy paistokasarissa. Paista tofukuutiot (käytän itse yleensä levyn suurinta tehoa) parissa eri erässä kullanruskeiksi. Kuullota erikseen vielä sipuli ja valkosipuli (tässä vaiheessa tehoa on hyvä pienentää).
3. Yhdistä kasariin kaikki tofu ja sipuliseos. Lisää inkivääri, garam masala ja juustokumina. Sekoittele hetki, mutta varo polttamasta mausteita.
4. Lisää paseerattu tomaatti, cashewpähkinäseos ja loput mausteet. Hauduta kannen alla noin 15-20 minuuttia. Lisää hiukan vettä, jos nestettä haihtuu liikaa. Lisää lopuksi kaurakerma ja kuumenna vielä. Tarjoa basmatiriisin ja tuoreen korianterin kanssa.



Saatat pitää näistä

0 kommenttia