Porkkana-couscoussalaatti dukkahilla

tammikuuta 23, 2017

Tämän marokkolaishenkisen salaatin maustaa superihana dukkah-mausteseos.



Vähän aikaa postasin reseptin persimon-dukkahsalaattin, joka sai minut rakastumaan ihanaan dukkah-mausteseokseen. Oli pakko jatkaa samalla teemalla, sillä halusin käyttää dukkahia heti johonkin muuhunkin. Tuloksena syntyi marokkolaishenkinen salaatti porkkanasta, couscousista ja kikherneistä, joka on höystetty dukkahilla, mantelifetalla ja yrteillä. Tosi hyvää! Ja heh, aika monta samaa komponenttia näköjään taas tuli tähän salaattiin kuin edelliseenkin dukkah-sovellukseeni. Ei varmaankaan ole jäänyt epäselväksi, että mantelifeta ja korianteri löytävät meikäläisen keittiössä tiensä aika moneen ruokaan... Viikonlopun aikana tuli tehtyä samaa salaattia peräti kahdesti, kun aineksia sattui olemaan sopivasti toiseenkin satsiin.

Tämä postaus on erityinen Ruokakonttuurin historiassa, sillä tässä ovat elämäni ensimmäiset järjestelmäkameralla otetut ruokakuvat! Pitkällisen harkinnan jälkeen hankin pienikokoisen Canonin harrastelijajärkkärin. Asiaa nopeutti se, että hoksasin haluamani (ja budjettiini mahtuvan) mallin olevan poistumassa markkinoilta, joten oli toimittava heti. Aika olemattoman perehtymisen jälkeen onnistuin nappaamaan julkaisukelpoisia kuvia, mutta tästähän se kameran toimintojen opettelu vasta alkaa.




Porkkana-couscoussalaatti dukkahilla
(noin 3 annosta)

500 g porkkanoita
1 dl couscousia
1 prk (380 g/230 g) kikherneitä
n. 4 rkl dukkah-mausteseosta 
1/2 annos mantelifetaa
tuoretta korianteria, minttua ja/tai lehtipersiljaa hienonnettuna

Kastike:
1 (pieni) valkosipulinkynsi
2-3 rkl appelsiinimehua (tuoreesta appelsiinista)
2 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
suolaa

1. Kuori porkkanat ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi. Laita porkkanat uunipellille leivinpaperin päälle ja lisää päälle hiukan oliiviöljyä ja ripaus suolaa. Paahda porkkanat 200-asteisessa uunissa napakan kypsiksi noin 15 minuuttia.
2. Valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää lämpimän couscousin joukkoon kastikkeen ainekset. Sekoita joukkoon myös porkkanat ja kikherneet. Tähän vaiheeseen asti esivalmisteltu salaatti on on kätevä jättää marinoitumaan jääkaappiin tarjoiluun asti. Salaatti kuitenkin sopii tarjottavaksi myös haaleana.
3. Levitä couscousseos tarjoiluvadille. Ripottele päälle dukkah-mausteseos. Murenna päälle mantelifeta. Ripottele pinnalle vielä tuoreet yrtit. Salaatin kanssa maistuu leipä ja hummus.


Saatat pitää näistä

0 kommenttia