Sipuligalette

tammikuuta 13, 2017

Rustiikkinen sipuligalette sopii talviseksi iltapalaksi. Pohjataikina saa makua speltistä.





Tykkään sipulista eri muodoissaan. Laitan sipulia melkein ruokaan kuin ruokaan, ja myös sipulipiirakat ovat minusta aika ihania. Kun sipulit paistaa maltillisella lämmöllä pannulla ja maustaa ne sopivasti sokerilla ja etikalla, on lopputulos ihanasti hiukan makea, tahmea ja sopivasti hapokas. Sipulit päätyivät nyt sipuligaletteen, jonka rustiikkinen ulkomuoto sopii hyvin meikäläisen kokkaustyylille. :) Kaapissa lojui sopivasti pakkaus myös spelttijauhoja, jotka olivat odottaneet loppusijoituskohdettaan. Ne sujahtivat pohjataikinaan.

Testasilin sipuligaletten kanssa Yosa Greek stylea, joka on kaurapohjainen turkkilaisen jogurtin kaltainen tuote. Ylipäätään koko tuote oli mielestäni aika hyvän makuinen ja toimi kivasti galetten parina raikastaen makukokonaisuutta. Kannattaa testata!

Tämä galette, kuten muutkin leipomani suolaiset piirakat yleensä, on tehty vähän terveellisempänä versiona kuin mitä suolaiset piirakat yleensä tapaavat olla. Mielellään syön ja tarjoan sellaista suolaista piirakkaa, jota voi syödä nälkäänsä ilman, että annos on ihan älytön rasvapläjäys.


Sipuligalette

Pohja:
n. 3 dl spelttijauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
75 g margariinia
1 dl maustamatonta soijajogurttia

Täyte:
3 keltasipulia + 3 punasipulia (yht. noin 650 g)
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
2-3 rkl balsamicoa (käytin valkoista)
2 rkl sokeria
1 tl timjamia (kuivattua, tai enemmän tuoretta)
n. 3/4 tl suolaa
mustapippuria


1. Valmista pohjataikina. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Nypi joukkoon pehmeä margariini. Lisää soijajogurtti. Jos taikina tuntuu liian löysältä. lisää hiukan jauhoja.
2. Kauli taikina leivinpaperin päällä jauhoja apuna käyttän ympyrän muotoon (olisiko halkaisija ollut noin 30 cm).
3. Kuori sipulit ja valkosipuli täytettä varten. Leikkaa sipulit renkaiksi, hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota siinä sipulia ja valkosipulia muutama minuutti. Lisää balsamico ja sokeri. Jatka paistamista kohtalaisella lämmöllä noin 5 min, kunnes sipulit ovat pehmeitä.
4. Levitä sipulitäyte taikinan päälle, älä kuitenkaan aivan reunoille asti. Taita reunat täytteen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa lämpimänä. Sipuligaletten kanssa maistuu esim. Yosa Greek style, joka raikastaa makukokonaisuutta.





Saatat pitää näistä

2 kommenttia

  1. Kiitos taas hyvältä kuulostavasta reseptistä. �� Tykkään kovasti sipuleista, joten kokeiluun menee tämä.
    Muutenkin tulee seurailtua blogiasi, ja muutamia ohjeita olen jo onnistuneesti testannutkin. �� -Sari-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että resepteistä on ollut iloa! :) Kiitos kun jätit kommenttia.

      Poista