Ruokakonttuurin ruokavuosi 2016

joulukuuta 31, 2016

Vuosi 2016 oli Ruokakonttuurin ensimmäinen kokonainen vuosi, joten tässä vaiheessa on hauska luoda pieni katsaus, mitä kaikkea sitä onkaan tullut puuhailtua!

Ihan ensin on sanottava, että ruokablogin pitäminen on osoittautunut hauskaksi ja kehittäväksi puuhaksi ja nyt ihmettelen vaan, miksen tullut aloittaneeksi koko hommaa aiemmin. Osittain ehkä pelkäsin, etten jaksa laatia tarkkoja reseptejä (koska usein tulee kokattua näppituntumalla ilman mittalusikkasarjaa), kuvani eivät ole tarpeeksi hyviä (nykyisinhän blogit ovat täynnä toinen toistaan upeampia kuvia!) tai että koko bloggausinto lopahtaa heti alkuunsa (olisihan sitä hölmöä perustaa blogi ja unohtaa se pian oman onnensa nojaan). Onhan niitä vähän pidempiä postaustaukoja tullutkin esimerkiksi kesälomailujen tai kiireiden vuoksi, eivätkä kuvani edelleenkään ole mitään mestariteoksia. Mutta into ei ainakaan toisaiseksi ole hiipunut, vaan Ruokakonttuurista on tullut tosi tärkeä harrastus. Blogihommani on varsin pienimuotoista, enkä ehdi postata uusia reseptejä niin usein kuin haluaisin. Siitä huolimatta minusta on ihan supersiistiä, jos joku voi saada inspiraatiota ja iloa tuotoksistani. Kyllä tuntuu hienolta vaikka löytää somesta kuva, kun joku on onnistunein tuloksin kokeillut jotain minun blogini reseptiä!

Blogin myötä olen tämän vuoden aikana vatvonut ajatusta järjestelmäkameran hankkimisesta. Välillä olen jo melkein ollut kameraa hommaamassa, välillä heittänyt koko ajatuksen romukoppaan ajatellen, että järkkärillä kuvatessa kuvienkin pitäisi olla tosi loistokkaita. Kännykkäkameralla saa ikään kuin enemmän anteeksi - ainakin itseltään. (Tiedättehän, eihän keskivertopuhelimella nyt oikeasti saa hyviä kuvia...) Tällä hetkellä olen kuitenkin tullut siihen päätökseen, että tulevana vuonna oikean kameran hankinta on edessä. Kyllähän se mahdollistaa enemmän kuin kännykkäkamera, ja tarkoitus on tietysti hyödyntää kameraa muutenkin kuin ruokakuvaukseen. Ensi vuonna siis toivottavasti on luvassa vähän laadukkaampia kuvia kuin aiemmin. Saa nähdä, käykö näin. :)

Kuluneen vuoden aikana olen myös aika ajoin pyöritellyt ajatusta osittaisesta englanniksi kirjoittamisesta. Muutamista postauksista olenkin kirjoittanut englanninkielisen tiivistelmän. Välillä se on tuntunut hyvältä ajatukselta, mutta vähän useammin rasitteelta. Englanniksi kirjoittaessa pystyy tuottamaan iloa laajemmalle lukijakunnalle, mutta kirjoittaminen vie enemmän aikaa, enkä halua sen olevan esteenä postauksen julkaisemiselle. Oletukseni on, että suurin osa Ruokakonttuurin vierailijoista tulisi joka tapauksessa jatkossakin olemaan Suomesta, ja iso osa resepteistänikin on aika "kulttuurisidonnaisia". Luulen, että aika ajoin jokin resepti tulee kirjoitettua myös englanniksi, mutta pääosin pysyttelen suomessa.
Tänä vuonna ehdin päivittää blogia tahdilla noin 1 postaus/vko. Intoa olisi postailla reseptejä useamminkin, mutta toisaalta haluan harrastaa vapaa-ajalla muutakin enkä halua ottaa stressiä bloggaamisesta. Tsekkasin, mitkä ovat olleet tänä vuonna blogin suosituimmat reseptit. Top 5 näyttää seuraavalta:


Mainituista kolme ensimmäistä ovat myös koko blogin olemassaoloajan suosituimmat postaukset. Aika moni top 5:n resepteistä lukeutuvat myös omien suosikkieni joukkoon. Aquafabaa sisältävät majoneesi ja sitruuna-marenkipiirakka jaksavat edelleen hämmästyttää itseäni - miten ihmeessä kikherneliemi voi toimia noin!? Thaimaalaisen tofu-nuudelisalaatin kuvat ovat mielestäni yhdet onnistuneimmista. Optimaalisessa valossa kännykälläkin saa aika kivoja kuvia.

Listan ulkopuolelta haluan mainita vielä ainakin ihanan raikkaan Piña colada jäätelön, vakkarisuosikkini Sitruunamarinoidut pavut ja niistä tehdyn Papu-mantelifetasalaatin sekä oivan arkiruuan Tomaattisen kasvispannarin.
Ensi vuonna yritän panostaa ainakin arkiruokiin, koska arkiruokaideoista tuntuu aina olevan pulaa. Monta kivaa makeaa herkkuakin olisi mielessä, joten katsotaan, mitä ideoista syntyy.

Näillä eväin kohti uutta herkullista vuotta, jonka suurimman ruokatrendin on muuten ennustettu olevan kasvisruoka. Hyvää vuotta 2017!

Saatat pitää näistä

3 kommenttia

 1. Hei vaan ja ihanaa alkanutta vuotta!
  Löysin blogisi, jaa-a, mitähän kautta? Jonkun muun blogin kautta... Jään lukijaksi, sillä löysin monta kelpo reseptiä, vaika en vegaani olekaan, en edes kasvissyöjä - tosin kotiin en itselleni osta lihaa juuri koskaan, kissalle kylläkin. Olisinkohan vähitellen lipsumassa lihoista pois?
  Kiitoksia siis resepteistä, jään odottamaan uusia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentistasi. :) Mukavaa kuulla, että reseptit ovat inspiroineet!

   Poista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista