Maapähkinävoikeksit

huhtikuuta 13, 2016

Herkulliset maapähkinävoikeksit ovat amerikkalainen klassikkoleivonnainen. Nämä keksit valmistuvat vegaanisista aineksista ja saavat rouskuvaa suutuntumaa suolapähkinöistä.

Olen aika vakuuttunut, että mihin tahansa maapähkinävoita laittaakaan, siitä ei voi tulla kovin pahaa. Yksi suosikkitavoistani on nauttia maapähkinävoi kaurapuurossa tai esimerkiksi omenaviipaleiden kanssa - tai sellaisenaan suoraan purkista. Se kuitenkin antaa upean maun myös erilaisiin leivonnaisiin ja pääruokiin.

Nämä herkulliset maapähkinävoikeksit saavat makua paitsi maapähkinävoista, niin myös lempeästä kaurasta. Lisäsin taikinaan myös rouhittuja suolapähkinöitä tuomaan mukavaa suutuntumaa. Amerikassa erilaiset cookiet syödään maidon kanssa. Kylmä suosikkikasvimaitosi sopiikin oivasti näiden keksien kaveriksi sekä tietysti myös kahvi ja tee.








Maapähkinävoikeksit
(noin 24 kpl)

100 g margariinia
2 dl maapähkinävoita*
2 dl sokeria
1 1/2 dl fariinisokeria
1/2 dl soijamaitoa tai muuta kasvimaitoa 
2 dl suolapähkinöitä
1 1/4 dl vehnäjauhoja 
1 ½ dl kaurahiutaleita
1/2 tl ruokasoodaa


1. Mittaa kulhoon margariini, maapähkinävoi, sokeri ja fariinisokeri. Vaahdota ne sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon soijamaito.
2. Rouhi suolapähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Sekoita pähkinät ja loput kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinan joukkoon. Taikinaa ei tässä vaiheessa enää kannata paljoa vatkailla, vaan sekoittaa mieluummin vaikka ihan käsin.
3. Pyörittele taikina palloiksi leivinpaperin päälle. Jätä väliin leviämisvaraa. Litistä pallot painamalla ristiin haarukalla. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.


* Käytin suolattua, sileää (smooth) maapähkinävoita. Jos käytät suolaamatonta versiota, taikina kannattaa maustaa ripauksella suolaa.



Saatat pitää näistä

0 kommenttia