Sitruunamarinoidut pavut ja papu-mantelifetasalaatti

huhtikuuta 26, 2016

Raikkaan sitruunaiset pavut maistuvat salaatissa ihanilta. Salaattipohjaa voi vaihdella fiiliksen ja jääkaapin sisällön mukaan.

Rakastan erilaisia papuja! Erityisen ihania pavut mielestäni ovat, kun ne maustaa sitruunaisella marinadilla. Marinadi on tosi simppeli, mutta sitäkin maukkaampi. Se on myös siitä kätevä, että pavuista saa hyvän marinadin avulla nopeasti maukasta ja terveellistä ruokaa salaatin kaveriksi.
Ruuasta saa kivannäköisen, kun sekoittaa paria erilaista papulaatua keskenään. Kaupassa on myös tarjolla valmiita papusekoituksia.

Marinoitujen papujen kanssa salaatissa maistuu toinen ihanuus, mantelifeta. Jos et vielä sitä ole kokeillut, niin suosittelen lämpimästi. Mantelifeta ei mitään varsinaista pikaruokaa ole, mutta olen tehnyt sitä välillä pakastimeenkin valmiiksi. Rakenne ehkä hieman kärsii pakastuksesta, mutta se ei menoa haittaa! Salaattipohjaan voi valita raaka-aineita oman fiiliksen mukaan.







Papu-mantelifetasalaatti
(2 annosta)

Sitruunamarinoidut pavut:
2 prk (à n. 380 g/230 g) kaksia erilaisia papuja (esim. Pirkka ruskeita papuja ja isoja valkoisia papuja)
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 pieni valkosipulinkynsi
1/2 tl sokeria
1/4 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Lisäksi salaattiin:
jääsalaattia
kirsikkatomaatteja
kurkkua
n. 1/2 mantelifeta
avokadoa (minulta tämä unohtui, mutta suosittelen laittamaan!)
tuoretta korianteria hienonnettuna

1. Valuta ja huuhdo pavut siivilässä. Sekoita kulhossa pavut ja marinadiainekset. Voit käyttää pavut heti tai jättää jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.
2. Pilko kasvikset salaattia varten. Lisää pavut, ja murenna päälle mantelifetaa. Lisää vielä hienonnettua korianteria. Tarjoa hyvän leivän kanssa.



Saatat pitää näistä

0 kommenttia