Pähkinäparmesaani
Pähkinäparmesaani valmistuu nopeasti ja näppärästi. Sen makua ei ihan voi verrata oikeaan parmesaaniin, mutta tykkään kovasti sen juustomaisesta ja suolaisesta mausta. Juustoinen maku tulee ravinto- eli oluthiivahiutaleista, joita voi ostaa erikoiskaupoista, esimerkiksi Punnitse ja Säästä -kaupasta tai Ruohonjuuresta. Useimmiten niitä taidetaankin käyttää ruuassa maun vuoksi, mutta ne ovat myös B-vitamiinin lähde. Suolaa saa pähkinäparmesaanissa mielestäni olla aika reippaasti, koska onhan oikeakin parmesaani suolaista. Halutessaan suolan määrää voi kuitenkin vähentää.
Pähkinäparmesaani sopii hyvin pastaruokien ja salaattien kaveriksi, mutta myös vaikkapa leipien päälle ripoteltavaksi. Aika ihania ovat avokadolla, tomaatilla, basilikalla ja pähkinäparmesaanilla päällystetyt leivät!
noin 3 dl
70 g kuorittuja
manteleita
100 g
cashewpähkinöitä
3 rkl ravintohiivahiutaleita
n. ¾ tl suolaa
1. Mittaa kaikki
ainekset tehosekoittimeen ja käytä konetta, kunnes koostumus on sopivan hienoa.
(Itse käytin Bamixin myllyosaa, joka on tällaisiin oiva väline. Siinä valmistin
parmesaanin parissa erässä, koska mylly on kooltaan aika pieni.)
2. Säilytä
pähkinäparmesaani kannellisessa astiassa jääkaapissa.
0 kommenttia