Basilika-mustikkapiirakka
Äkkiseltään ei ehkä tulisi mieleen yhdistää basilikaa ja mustikkaa, mutta tämä kaksikko toimii yhdessä hämmästyttävän hyvin. Basilika-mustikkapiirakan ohje on alun perin julkaistu Glorian Ruoka & Viini -lehdessä ja löytyy nettiversiona täältä. Itse törmäsin reseptiin jossain somen syövereissä, jossa siitä onkin tullut jonkin asteen hitti. Sen verran hyvää piirakka kyllä onkin, että sitä on tullut leivottua kahteenkin otteeseen.
Tämä resepti on vegeversio, jota varten alkuperäiseen reseptiin on tehty pari pientä muutosta. Kananmuna on jätetty pois, jauhojen määrää hiukan lisätty ja voi vaihdettu margariiniin. Suosittelen testaamaan!
Basilika-mustikkapiirakka
Basilikasokeri:
1/2 ruukkua basilikaa
1 3/4 dl sokeria
1/2 ruukkua basilikaa
1 3/4 dl sokeria
Pohja:
2 3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
1 dl basilikasokeria
125 g margariinia
1 dl basilikasokeria
125 g margariinia
Täyte:
400 g mustikoita
(1 rkl perunajauhoja)
Muruseos:
50 g margariinia
loput basilikasokerista
1 dl vehnäjauhoja
10 basilikanlehteä
1. Valmista
ensin basilikasokeri. Mittaa basilikat ja sokeri sauvasekoittimen kulhoon ja
hienonna tasaiseksi massaksi.
2. Sekoita
pohjaa varten jauho, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola. Lisää basilika sokeri
ja pehmeä margariini. Nypi sormin tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina
piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
3. Jos
käytät pakastemustikoita, lisää niiden joukkoon perunajauho. Kaada täyte pohjan
päälle.
4. Valmista
muruseos nyppimällä margariini, loppu basilikasokeri, vehnäjauho ja hienonnetut
basilikanlehdet tasaiseksi. Levitä muruseos pieninä nokareina piirakan päälle.
5. Paista
piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa haaleana.
Vaniljakastike tai jäätelö maistuu piirakan kanssa, mutta välttämättä niitä ei
tarvita, sillä piirakka on maukas jo itsessään.
0 kommenttia