Basilika-mustikkapiirakka

syyskuuta 05, 2015

Äkkiseltään ei ehkä tulisi mieleen yhdistää basilikaa ja mustikkaa, mutta tämä kaksikko toimii yhdessä hämmästyttävän hyvin. Basilika-mustikkapiirakan ohje on alun perin julkaistu Glorian Ruoka & Viini -lehdessä ja löytyy nettiversiona täältä. Itse törmäsin reseptiin jossain somen syövereissä, jossa siitä onkin tullut jonkin asteen hitti. Sen verran hyvää piirakka kyllä onkin, että sitä on tullut leivottua kahteenkin otteeseen.

Tämä resepti on vegeversio, jota varten alkuperäiseen reseptiin on tehty pari pientä muutosta. Kananmuna on jätetty pois, jauhojen määrää hiukan lisätty ja voi vaihdettu margariiniin. Suosittelen testaamaan!






Basilika-mustikkapiirakka

Basilikasokeri:
1/2 ruukkua basilikaa
1 3/4 dl sokeria

Pohja:
2 3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
1 dl basilikasokeria
125 g margariinia

Täyte:
400 g mustikoita
(1 rkl perunajauhoja)

Muruseos:
50 g margariinia
loput basilikasokerista
1 dl vehnäjauhoja
10 basilikanlehteä



1. Valmista ensin basilikasokeri. Mittaa basilikat ja sokeri sauvasekoittimen kulhoon ja hienonna tasaiseksi massaksi.
2.  Sekoita pohjaa varten jauho, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola. Lisää basilika sokeri ja pehmeä margariini. Nypi sormin tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
3. Jos käytät pakastemustikoita, lisää niiden joukkoon perunajauho. Kaada täyte pohjan päälle. 
4. Valmista muruseos nyppimällä margariini, loppu basilikasokeri, vehnäjauho ja hienonnetut basilikanlehdet tasaiseksi. Levitä muruseos pieninä nokareina piirakan päälle.
5. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa haaleana. Vaniljakastike tai jäätelö maistuu piirakan kanssa, mutta välttämättä niitä ei tarvita, sillä piirakka on maukas jo itsessään.

Saatat pitää näistä

0 kommenttia