Naattipesto

syyskuuta 06, 2015

Itse tehty pesto on aivan ihanaa ja maistuu kyllä aivan erilaiselta kuin kaupan valmiit purkkipestot - vaikka toki siltäkin osastolta löytyy hyviä tuotteita. Pesto sopii leivän tai pizzan päälle, pastan kanssa tai vaikka kasvisten dippinä. Vaihtelua saa käyttämällä perinteisen basilikan sijaan myös muita yrttejä fiiliksen ja sesongin mukaan. Alkukesästä tuli tehtyä nokkospestoa ja nyt naattipestoa porkkanannaateista.

Parasta pestoa tulee varmastikin pinjansiemenistä, mutta ne ovat niin tyyriitä, etten juuri koskaan malta ostaa niitä. Onneksi huokeammista cashewpähkinöistä, manteleista tai vaikkapa auringonkukansiemenistä tulee myös oikein hyvää pestoa. Itse tykkään paahtaa siemenet ensin, jolloin niistä tulee mukavasti lisämakua. Jos haluaa valmistaa peston ilman juustoa, voi sen yksinkertaisesti vain jättää pois. Halutessaan pestoon saa juustoista makua ravinto- eli oluthiivahiutaleista. Niitä löytyy erikoiskaupoista, esimerkiksi Ruohonjuuresta tai Punnitse & Säästä -kaupasta.





Naattipesto

1 dl auringonkukansiemeniä
3 dl porkkanannaatteja karkeaksi hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi
3/4 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
2 tl ravintohiivahiutaleita
1 rkl sitruunamehua
2 rkl vettä

1. Paahda auringonkukansiemenet kuumalla pannulla. Anna jäähtyä.
2. Mittaa kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja surauta tasaiseksi pestoksi. Nautin esimerkiksi leivän tai pastan kanssa.

Saatat pitää näistä

0 kommenttia