Vegaaninen rommirusinajäätelö - helppo resepti ja vain muutama raaka-aine

joulukuuta 13, 2021Jälleen yksi jäätelöresepti lisää vanhojen jatkoksi! Mutta minkäs teet, kun jätski on niin herkullinen ja helppo herkku. Tällä kertaa vuorossa on rommirusinajäätelö, joka on lapsuuteni lempimaku. 😀 Luulen kuitenkin, ettei kaupan rommirusinajäätelössä käytännössä ollut juurikaan rommia, kun sain sitä syödä. Niin tai näin, rommirusina kiilaa edelleen jätskimakujen kärkikastiin! Ja tässä versiossa on sitä rommiakin. 

Yksinkertaisesti sanottuna jäätelö syntyy näin: Leikkaa rusinoita halutessasi pienemmiksi paloiksi. Anna rusinoiden tai rusinasilpun kylpeä rommissa yön yli ja sekoita sitten helpon jäätelöpohjan joukkoon. Yön yli pakastuksen jälkeen saat ihanaa herkkua. Tujaus rommia tekee myös sen, että jäätelön rakenne on erityisen hyvä: helppo kauhottava ja lusikoitava. Tämä johtuu siitä, että alkoholi laskee jäätelön jäätymispistettä.

Jäätelöä tulee tällä ohjeella lähemmäs 1,5 litraa, eli aika reilu annos. Jos et halua koko määrästä rommirusinajäätelöä, on jäätelömassa hyvin helppoa jakaa kahtia ennen maustamista ja tehdä samalla kahta eri makua. Valmistele tällöin eri makuaineita (rommirusinoita, puolukkaa - tai mitä sitten käytätkään) tietysti vain puolikkaaseen annokseen. Jäätelön maustamisvinkkejä voit katsoa täältä

Rommirusinajäätelö

(noin 1,5 l)

2 dl rusinoita
3/4 dl tummaa rommia
1 prk (2,5 dl) kasvipohjaista vispiä (esim. Valio Oddlygood, Alpro Soya, Fazer Aito kauravispi)
1 prk (2-2,5 dl) vaahtoutuvaa kauravaniljakastiketta (esim. Fazer Aito tai Oatly) TAI toinen purkki kasvipohjaista vispiä
1 tlk (320 g) kondensoitua kookosmaitoa (Spice Up)

  1. Jos haluat, hienonna rusinoita hieman. Näin ne eivät jää niin isoiksi sattumiksi jäätelöön. (Kuvissa rusinat ovat kokonaisina, mutta sen kokeilun jälkeen olen tykännyt hienontaa ne.) Laita rusinat ja rommi tiiviiseen purkkiin ja jätä maustumaan yön yli. Välillä voit vähän kallistella ja ravistella purkkia.
  2. Kaada kulhoon jääkaappikylmä vispi ja vaniljakastike. Vaahdota kuohkeaksi. Vähennä vatkaimen tehoa reilusti ja sekoita vaahdon joukkoon kondensoitu kookosmaito. Sekoita joukkoon myös rommirusinat kaikkine liemineen. Laita jäätelömassa laakeaan pakastuksen kestävään astiaan (1-2 kpl). Anna jäätyä yön yli.
Saatat pitää näistä

0 kommenttia