Vegaaninen luumurahka - joulun helpoin jälkkäri
Joulun ajan klassikkojälkkäri: luumurahka! Ja se luonnollisesti onnistuu myös vegaanisena. Halutessaan rahkan voi maustaa raastamalla joukkoon hiukan klementiinin- tai appelsiininkuorta. Myös tujaus rommia sopii joukkoon mainiosti. Pinnalle ripotellut puolukat tuovat kivaa pientä raikkautta ja piparkakkumurut rouskuvaa rakennetta.
Vegaaninen luumurahka
(6-8 annosta)
1 prk (250 ml) kasvipohjaista vispiä
1 prk (400 g) maustamatonta "soijarahkaa" eli Alpro Greek Styleä (No Sugars, Plain ja Vanilla sopivat kaikki, Vanillalla tulee hieman makeampaa)
1 prk (300 g) luumumarmeladia
(sokeria)
Jos haluat:
klementiinin- tai appelsiinikuorta raastettuna
loraus rommia
piparkakkuja
puolukoita
- Vaahdota vispi. Vähennä vatkaimen teho minimiin ja sekoita joukkoon soijarahka ja sitten luumumarmeladi.
- Jos haluat, mausta luumurahka raastetulla klementiinin- tai appelsiininkuorella tai tujauksella rommia. Lisää ripsaus sokeria, jos kaipaat makeutta. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.
- Koristele luumurahka juuri ennen tarjoilua ripottelemalla pinnalle esimerkiksi puolukoita ja piparkakkumurua.
0 kommenttia