Soijarouhecurry

by - syyskuuta 13, 2020



Arkisia reseptejä ruokakaapin perusaineksista ei ole koskaan liikaa, ja tähän joukkoon soijarouhecurry ehdottomasti lukeutuu. Halpa, helppo ja hyvä arkisafka, jonka ainekset ainakin minulta löytyy melkein aina valmiina. Vain tuoreen inkiväärin joudun ehkä laittamaan kauppalistalle.

Soijarouhecurryn maustaa suomalaisten suosikkimauste: curryjauhe. Se on ehkä kaukana autenttisista intialaisista mauista, mutta silti yllättävänkin toimiva mauste! Paljastan, että kymmeneen vuoteen hädin tuskin kelpuutin curryjauheen keittiööni, kunnes yhtäkkiä hurahdin siihen. Nyt joudun jatkuvasti täydentämään currypurnukkaani, sillä siitä ripsautan makua niin hummukseen, paahdettuun kukkakaaliin kuin moneen muuhunkin ruokaan. Anna siis curryjauheelle uusi mahdollisuus, jos olet sen joskus hyljännyt. Saatat suorastaan yllättyä!

Tämä curryruoka on myös hyvä tapa opetella kokkaamaan soijarouheesta, jos se on sinulle vielä oudompi tuttavuus. Yleisesti ottaen soijarouhetta ei koskaan kannata liottaa etukäteen, vaan lisätä pannulle kuivana. Sitten perään mausteet ja neste, jolloin soijarouhe imee maut itseensä. 

Näppärä vinkki vielä lisäkeriisiin: Viime aikoina olen ottanut tavaksi keittää basmatiriisin ja kauranjyvien (esim. Myllärin kaura-ateriajyvät) seosta suhteella 1:1. Näin saat lisäkeriisistä vähän kuitupitoisemman ja ympäristöystävällisemmänkin, mutta silti säilyy basmatiriisin aromikkuus, jota ainakin itse kaipaan varsinkin intialaishenkisten ruokien kaveriksi. Sama sekoitustaktiikka toimii toki muillakin lisäkeriiseillä, esimerkiksi jasmiiniriisillä. Heitän riisit ja kaurat samaan aikaan kattilaan ja porista kannen alla 15 minuuttia. Toimii!






Soijarouhecurry

(4 annosta)

1 (100 g) sipuli
3 valkosipulinkynttä
1-2 rkl öljyä
2 rkl curryjauhetta
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 dl soijarouhetta
1 dl vettä
1 tlk (500 g) paseerattua tomaattia
3/4 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 dl kookosmaitoa

Lisäksi
tuoretta korianteria
basmatiriisiä (ja kauranjyviä, esim. Myllärin kaura-ateriajyvä)

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri.
  2. Kuumenna öljy paistokasarissa keskilämmöllä. Kuullota sipulia ja valkosipuli pehmeäksi.
  3. Lisää kasariin curryjauhe, inkivääri ja soijarouhe sekä niiden perään vesi. Anna veden imeytyä ja lisää paseerattu tomaatti. Lisää suola ja sokeri.
  4. Anna soijarouhecurryn hautua kannen alla 10-15 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa kookosmaito. Tarjoa keitetyn basmatiriisin (ja kauranjyvien) kanssa. Seurana maistuu myös tuore korianteri.


You May Also Like

0 kommenttia