Puolukkapullat

syyskuuta 28, 2020


Tuore pulla jotain uskomattoman hyvää. Kaiken lisäksi se on superhelppoa muuntaa vegaaniseksi. Kananmunaa pullataikina ei tarvitse ollenkaan, nesteenä voi käyttää vettä tai kasvimaitoa ja rasvana margariinia tai öljyä. Voiteluun sopii soijajogurtti, kikherneliemi tai vaikka sokeri-vesiseos. Oma suosikkini on soijajogurtti, koska sitä on aina jääkaapissani.

Tällä kertaa pullat saivat täytteekseen puolukoita. Ne ovat yksi suosikkimarjani, koska niissä on kunnolla makua. Lisäksi laitoin kierrepullien täytteeksi fariinisokeria ja kanelia. Täyte vähän tursusi ulos uunissa, joten kauneimpia yksilöitä näistä ei tullut - mutta sitäkin herkumpia! Itse tykkään aika happamista mauista, ja laitoin täytteeksi 5 dl puolukoita. Mutta vähempikin riittää, jolloin täytekin ehkä tursuilee vähän vähemmän. Ja aina voit ripotella pullien päälle vähän tomusokeria ennen tarjoamista. 😀 Jos pullan syöjiä on vähemmän, on ohje tosi helppoa puolittaa.




Puolukkapullat

(noin 32 kpl)

5 dl vettä tai kasvimaitoa
2 ps kuivahiivaa
2 dl sokeria
1 1/2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
150 g pehmeää margariinia 
noin 13 dl vehnäjauhoja

Täyte
100 g pehmeää margariinia
2 dl fariinisokeria
1 1/2 rkl kanelia
4-5 dl puolukoita, tuore tai pakaste (itse laitoin 5 dl, mutta vähempikin riittää)

Pinnalle
esim. soijajogurttia voiteluun (lue pullanvoiteluun vinkit Kamomillan konditoriasta!)
raesokeria


  1. Lämmitä neste kädenlämpöä hieman lämpimämmäksi ja liouta siihen hiiva. Vispilä on tähän hyvä apuväline. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja osa vehnäjauhoista. Alusta taikinaan loput jauhoista vähitellen ja loppuvaiheessa pehmeä rasva. Alusta taikinaan loput vehnäjauhot ja vaivaa vielä hyvin. Kohota liinalla peitettynä noin 20 minuuttia. (Itse tykkään laittaa isompaan kulhoon selvästi lämmintä vettä ja laittaa taikinakulhon kellumaan veteen liinalla peitettynä.)
  2. Sekoita täytettä varten margariini, fariinisokeri ja kaneli keskenään tahnaksi.
  3. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja kaaviloi toinen puoli suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä taikinalevylle puolet täytetahnasta ja ripottele päälle puolet puolukoista.
  4. Kääri taikinalevy rullalle leveämmältä sivulta alkaen. Leikkaa rulla noin 16 palaan ja laita palat paperisiin pullavuokiin. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla 20-30 minuuttia. 
  5. Voitele pullat ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Halutessasi voit ripotella pinnalle vielä tomusokeria juuri ennen tarjoamista.

Saatat pitää näistä

0 kommenttia