Kirkas perunasalaatti

kesäkuuta 10, 2020




Jälleen on perunsalaattien aika! Tykkään eniten perunasalaatista, jossa on kirkas kastike ja reilusti makua. Tämän salaatin maustaa lehtipersilja, kaprikset ja sitruuna. Kuvat on otettu vappuna, jolloin tein salaatin edellisen syksyn perunoista, mutta varhaisperunat sopivat tähän paremmin kuin hyvin! Salaatti toimii oivasti grilliruokien kaverina tai vaikka vappuna tai uutenavuotena nakkien kanssa.

Tsekkaa myös pari muuta saman tyyppistä perunasalaattia: sitruunainen linssi-perunsalaatti sekä linssi-perunsalaatti marinoidulla punasipulilla!




Kirkas perunasalaatti
(4-6 annosta)

1 kg varhaisperunoita tai kiinteitä perunoita
pari nippusipulia varsineen tai kevätsipulinvartta (minulla ei ollut, mutta laita ihmeessä, jos mahdollista!)
1 ruukku lehtipersiljaa
1 prk (50 g/35 g) kapriksia
2-3 rkl sitruunamehua
2 tl sitruunankuorta raastettuna
1/2 dl oliiviöljyä
3 rkl kokojyväsinappia (Dijon)
2 tl sokeria
3/4 tl suolaa
mustapippuria

  1. Keitä perunat ja jäähdytä ne. Kuori perunat tarvittaessa ja kuutioi. Hienonna nippusipuli ja persilja. Valuta kaprikset liemestään.
  2. Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia. Tarjoa kirkas perunasalaatti esim. grilliruokien lisäkkeenä.

Saatat pitää näistä

0 kommenttia