Linssi-perunasalaatti

heinäkuuta 14, 2017

Ruokaisa belugalinssi-perunasalaatti on maukasta sellaisenaan, grilliruoan seurana, piknikillä tai juhlien noutopöydässä.




Pottusalaatista on moneksi. Ja etenkin nyt, kun tarjolla on suomalaisia uusia perunoita! Perunasalaatti on kyllä hyvää aina, mutta uudet perunat nostavat salaatin maun uudelle levelille. Majoneesista perunasalaattia enemmän tykkään versioista, joissa on joku öljystä ja sitruunasta/etikasta sekoitettu kirkas kastike. Myös pestoista ja yrttiöljyistä syntyy maukkaita kastikkeita.

Tämä perunasalaatti sai kastikkeeksi dijonsinapista, oliiviöljystä ja sitruunamehusta sekoitetun kastikkeen. Kastike maustaa myös upean tummat belugalinssit, jotka tekevät salaatista ruokaisamman. Kirpakka marinoitu punasipuli antaa sopivasti terävyyttä kokonaisuuteen. Tein saman tien marinoitua punasipulia kahdesta sipulista, mutta käytin salaattiin lopulta vain noin puolet satsista. Kun kuitenkin kerran laittaa sipulia marinoitumaan, on kätevää tehdä samalla vähän reilumpi annos, koska yli jääneet sipulit voi hyvin käyttää myöhemmin muiden salaattien lisäkkeenä.





Linssi-perunasalaatti

600 g kiinteitä (uusia)perunoita
2 dl belugalinssejä
rucolaa

Kastike:
1/2 dl sitruunamehua
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl dijonsinappia
2 tl sokeria
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
pippuria
suolaa

Marinoitu punasipuli:
2 punasipulia
1/2 dl (puna)viinietikkaa
2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä


  1. Valmista marinoitu punasipuli: Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi tai puolirenkaiksi. Sekoita sipulit ja marinadin ainekset kulhossa. Laita maustumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Tämä on siis hyvä tehdä jo etukäteen. (Käytin salaattiin noin puolet marinoidusta sipulista, joten tarvittaessa puolita annos. Marinoitua sipulia on kuitenkin järkevää tehdä samalla reilumpi satsi ja käyttää myöhemmin esim. muihin salaatteihin.)
  2. Keitä perunat kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä ja jäähdytä. Keitä myös belugalinssit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ylimääräinen neste pois siivilän avulla.
  3. Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita lämpimien linssien joukkoon. Näin linssit maustuvat paremmin. Anna jäähtyä ja lisää sitten (tarvittaessa kuoritut) sopiviksi suupaloiksi pilkotut perunat. Jätä maustumaan jääkaappiin mielellään pariksi tunniksi.
  4. Laita tarjoiluastiaan kerroksittain peruna-linssiseosta, marinoitua sipulia ja rucolaa. Tarjoa sellaisenaan tai lisäkkeenä.

Saatat pitää näistä

0 kommenttia