Paahdettu valkosipuli-porkkanahummus

lokakuuta 06, 2019



Loppukesällä kirjoittelin tarjoiluista, jotka tein isäni 70-vuotissynttäreille. Yhdeksi tarjottavaksi tein hummusta, johon lisäsin porkkanaa ja valkosipulia, molemmat uunissa pehmeäksi paahdettuina. Aiemmin olen täällä ylistänyt paahdetusta valkosipulista valmistettavaa dippiä, joka on superherkullista. Siitä sain idean, että paahdettu valkosipuli voisi toimia kivasi myös hummuksessa. Ja niinhän se toimikin! Kun porkkanat on kuitenkin kypsennettävä hummusta varten (jos siis teet porkkanahummusta), paahtuvat valkosipulit kätevästi siinä samalla. Tässäpä siis jälleen yksi herkullinen lisä tahnavalikoimiin!




Paahdettu valkosipuli-porkkanahummus


2-3 (300 g) porkkanaa
1 kokonainen (n. 60 g) valkosipuli
1 prk (380 g/230 g) kikherneitä
2 rkl tahinia
1-2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
mustapippuria
1/2 tl juustokuminaa
n. 1/2 tl suolaa


  1. Kuori porkkanat ja leikkaa viipaleiksi. Levitä palat uunipellille leivinpaperin päälle ja lorauta päälle hiukan öljyä. Laita pellille myös kokonainen kuorimaton valkosipuli. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes porkkanat ja valkosipuli ovat aivan pehmeitä. Anna jäähtyä.
  2. Laita kulhoon kikherneet, porkkanat ja kuoritut valkosipulinkynnet. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon loput ainekset. Tarjoa leivän kanssa, dippinä tai erilaisten ruokien lisäkkeenä.



Saatat pitää näistä

0 kommenttia