Suppilovahveropasta ei-perinteisellä tavalla

syyskuuta 29, 2019Tahnafani kun olen, kokeilin viime syksynä suppilovahverotahnaa, joka ulkonäöstään huolimatta osoittautui tosi herkulliseksi. Oliiviöljy ja kalamataoliivit tekevät tahnasta välimerellisen makuisen peittämättä silti ihanaa suppisten makua. Viime vuonna nautiskelin tahnaa leivän kanssa ja tänä vuonna kokeilin sitä myös pastaan. Ja nam, siitä tulikin hyvää! Suppistahnahan on tavallaan jonkin sortin pesto, jonka monet muunnelmat toimivat pastan kastikkeena.

Syön harvoin pastaa sellaisenaan, koska kaipaan ruokaan myös jotain proteiinia. Siksi paistoin suppispastan kaveriksi savutofua, jonka sijaan voit tietysti käyttää mitä tahansa mieleistäsi kasviproteiinia. Ja tietysti voit aina syödä pastan vain pastana.

Sen vielä sanon, että jos yleensä valitset tummaa pastaa, unohda se tällä kertaa. Kokeilin nimittäin tahnaa myös täysjyväpastan kanssa, mutta sen viljaisa maku peitti tehokkaasti alleen suppistahnan aromit. Valkoisella (ja ravintoköyhemmällä) pastalla on paikkansa, ja tämä ruoka on yksi sellainen.
Suppilovahveropasta ei-perinteisellä tavalla


(2 annosta)

150-200 g pastaa (käytä 200 g ainakin silloin, jos et paista kaveriksi mitään proteiinilisäkettä)
savutofua (tai muuta mieleistäsi proteiinia, ei pakollinen)
rucolaa
suolaa
mustapippuria


Suppilovahverotahna

300 g (n. 1 l) suppilovahveroita
1 (100 g) sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl + n. 1/2 dl oliiviöljyä
10 kivetöntä kalamataoliivia
suolaa
mustapippuria

  1. Valmista suppilovahverotahna: Hienonna suppilovahverot. Kuumenna niitä paistinpannulla ilman rasvaa, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
  2. Lisää pannulle sienten päälle 2 rkl oliiviöljyä sekä sipuli ja valkosipuli. Paista, kunnes sipuli on kuullottunut pehmeäksi.
  3. Laita suppilovahvero-sipuliseos sekä oliivit kulhoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimen avulla. Lisää oliiviöljyä noin 1/2 dl, kunnes koostumus on sopiva. Mausta suolalla ja pippurilla. 
  4. Jos käytät savutofua, kuutioi se ja paista pannulla öljyssä. Voit käyttää jotain muutakin proteiinilisäkettä.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota talteen mukillinen keitinvettä.
  6. Sekoita n. 1 1/4 - 1 1/2 dl suppilovahverotahna pastan joukkoon. Lisää noin 1/2 dl keitinvettä sekä tarpeen mukaan suolaa ja pippuria. Maistele, että tahnan ja mausteiden määrät ovat sopivat. Itse laitoin tahnaa noin 1 1/4 dl, kun keitin pastaa 150 g.
  7. Annostele lautasille pastaa, tofua ja rucolaa. Tarjoa heti.

Vinkki!
Loppu suppilovahverotahna maistuu hyvältä esimerkiksi leivän päällä.

Saatat pitää näistä

0 kommenttia