Paahdettu kukkakaali intialaisittain - herkullisempi lisäke kuin uskotkaan!

syyskuuta 21, 2019Bongasin mainiosta Vegeviettelys-blogista herkulliselta kuulostavan, mutta sitäkin simppelimmän reseptin. Siinä kukkakaali paahdetaan uunissa intialaisilla mausteilla maustettuna. Resepti pääsi heti testiin, kun jääkaapissa makoili jo valmiiksi yksi kukkakaali. Ai että, miten hyvää tästä tulikaan! Pian oli ostettava toinen yksilö ja kokata samaa ruokaa toistamiseen. Tämä tulee jatkossa olemaan varmasti yksi suosikkitapani valmistaa kukkakaalia. Paahdettu, intialaiseen tapaan maustettu kukkakaali maistuu hyvin lisäkkeenä esimerkiksi vegepyöryköiden ja jogurttikastikkeen kanssa. Kaveriksi voi keittää riisiä keittää tai leipoa naanleipiä.

Kai muuten tiesit, että myös kukkakaalin lehdet ja kanta ovat syötäviä? Lehdet suojaavat herkkää kukkakaalia, ja siksi ne ovat tallella kaupassa myytävissä kukkakaaleissa. Monet repivät lehdet pois ennen punnitsemista, koska eivät halua maksaa "turhasta". Mutta niin ei kannata tehdä! Kukkakaalin lehdet kannattaa vaikka paistaa pannulla lisäkkeeksi tai wokin osana tai laittaa muun kukkakaalin kanssa uuniin paahtumaan. Turhaa heittää pois hyvää raaka-ainetta.
Paahdettu kukkakaali intialaisittain


1 (noin 800 g) kukkakaali
3-4 rkl rypsiöljyä
2 tl jauhettua korianteria
1 tl kurkumaa
1 tl garam masalaa
1/2 tl suolaa


  1. Leikkaa kukkakaalista kanta ja lehdet. Paloittele kaali kukinnoiksi. Leikkaa myös kanta ja lehdet pienempiin paloihin. Koko kukkakaali kaikkine osineen kannattaa käyttää!
  2. Sekoita isossa kulhossa öljy ja mausteet. Lisää kukkakaali. Sekoita niin, että mauste-öljyseos tarttuu mahdollisimman tasaisesti joka puolelle kukkakaalipaloja.
  3. Levitä kukkakaalit uunipellille leivinpaperin päälle. Kaavi kulhosta mukaan kaikki mauste-öljyseos. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes kukkakaali on sopivan kypsää. Paahtoaika riippuu kukintojen koosta ja siitä, tykkäätkö rapsakammasta vai ihan pehmeästä kukkakaalista. Minulla lehdet eivät palaneet tässä ajassa ja lämpötilassa, mutta kannattaa tarkkailla niitä paiston aikana ja tarvittaessa ottaa uunista aiemmin.


Saatat pitää näistä

0 kommenttia