Yön yli -uunipuuro kaurarouheesta

lokakuuta 13, 2019Syksyn mittaan olen innostunut helppojen uuniruokien kokkaamisesta. Sellaisten, joiden valmisteluun kuluu vain vähän aikaa ja uuni hoitelee itsenäisesti loput. Vaikka pidän paljon ruoanlaitosta, välttelen turhia kikkailuja ja pyrin pääsemään hommassa yleensä helpomman kautta. Kokatessa ja leipoessa en ole näpertelijä, vaan haluan herkullisen lopputuloksen järkevällä työpanostuksella.

Ehkä näistä edellä mainituista syistä uunipuuro on vieraillut aamupalapöydässämme viime aikoina useampaan otteeseen. Hoksasin nimittäin tehdä puuron yön yli hauduttamalla. Nyt vaan ihmettelen, miksen aiemmin ole ottanut tätä tavaksi, sillä homma käy superhelposti: Ainekset vaan vuokaan, kansi päälle ja puuro uuniin yön ajaksi. Ja tadaa, aamulla sinua odottaa valmis aamupala! Koska valmistus on niin yksinkertaista, eikä vaadi aamulla minkäänlaista panostusta, voi yön yli -uunipuuroa hyvin tehdä viikollakin arkiaamujen iloksi.

Tämä puuro on tehty kaurarouheesta, josta kovasti tykkään. Mutta yhtä lailla uunipuuron voi yön yli -taktiikalla valmistaa esimerkiksi ohrasta tai riisistä. Kuvissa olevaan puuroon käytin kaurarouhetta 3 dl/1 l kauramaitoa. Vähän pehmoisemman puuron saat, kun käytät kaurarouhetta 2 1/2 dl. Kummallakin määrällä siis onnistuu! Omasta mielestäni kaurarouhepuuro maistui parhaimmalta omenasoseen ja kylmän kauramaidon kanssa. Näillä eväillä päivä ei voi alkaa kovin huonosti.Yön yli -uunipuuro kaurarouheesta

(4 annosta)

1 l kauramaitoa
2 1/2 -3 dl kaurarouhetta (Myllärin)
3/4 tl suolaa

Voiteluun
margariinia tai öljyä


  1. Voitele uunivuoka (minulla oli 2 litran vuoka) tai uunin kestävä pata. Mittaa vuokaan kaurarouhe ja suola. Kaada päälle kauramaito. Peitä kannella. 
  2. Laita vuoka 100-asteiseen uuniin illalla ja anna hautua yön yli, 8-11 tuntia. Nauti esimerkiksi marjojen tai omenasoseen ja kylmän kauramaidon kanssa.

Saatat pitää näistä

0 kommenttia