Kurpitsa-nyhtökauracurry uunissa

marraskuuta 05, 2019



Uuni -  tuo laiskan kokin uskollinen ystävä! Miten kätevää onkaan, kun voi vaan laittaa ainekset vuokaan ja ruoan uuniin kypsymään. Viimeksi postasin uunipuuron reseptin, ja tämä teema jatkuu nyt curryn muodossa!

Kurpitsa-nyhtökauracurryyn sain idean Donna Hayn kurpitsa-linssikormasta, joka valmistetaan uunissa. Oman versioni makumaailma kuitenkin vie Intian sijaan Thaimaahan, sillä maustoin curryn punaisella thai-currytahnalla. Proteiiniksi lisäsin nyhtökauraa. Aineksia ei ole montaa, ja ruoan ehtii valmistella uunin lämmetessä. Hyvää ja helppoa safkaa syksyn kylmään ja pimeään marraskuuhun!




Kurpitsa-nyhtökauracurry uunissa

(4 annosta)

1 (800 g) myskikurpitsa
1 (120 g) sipuli
1 pkt (230 g) nyhtökauraa
2 dl kookosmaitoa
1 1/2 dl vettä
n. 3 rkl punaista thai-currytahnaa
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

Pinnalle
paahdettuja pähkinöitä (esim. cashewpähkinöitä tai valmiita suolapähkinöitä)
tuoretta korianteria

  1. Kuori kurpitsa, poista siemenkota ja leikkaa reiluiksi kuutoiksi. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Sekoita kasvikset ja nyhtökaura uunivuoassa (käytin itse 32 cm x 24 cm kokoista vuokaa). 
  2. Sekoita kulhossa vispilällä kookosmaito, vesi, currytahna ja inkivääri. (Itse käytin vedenkeittimessä kiehautettua vettä, mutta voit käyttää kylmääkin.) Kaada liemi tasaisesti vuokaan.
  3. Kypsennä currya 225-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Ripottele valmiin ruoan päälle pähkinöitä ja tuoretta korianteria. Tarjoa riisin ja halutessasi limelohkojen kanssa.

Saatat pitää näistä

0 kommenttia