Välimeren pastasalaatti

maaliskuuta 19, 2019



Ruokaisat salaatit ovat aina mainioita illanistujaisiin, perhejuhliin tai vaikka vaan lounasevääksi töihin. Ja pikinikille tietty, kunhan se kausi vaan alkaa! Tätä pastasalaattia olen tehnyt useampaan otteeseen jo aiemminkin, ja se on vilahtanut Instagram-feedissänikin pariin kertaan. Mutta laitetaanpa nyt ihan ohjekin jakoon! 

Reseptin nimen mukaisesti tässä pastasalaatissa maistuvat Välimerelliset maut: oliivit, aurinkuivattu tomaatti, paahdetut kasvikset ja tuore basilika. Murensin salaattiin hiukan myös mantelifetaa, mutta mielestäni se ei ole mitenkään välttämätön ainesosa. Salaatti maistuu oikein hyvin myös ilman.

Hyvän pastasalaatin salaisuus piilee pitkälti siinä, että kastiketta ja mausteita on riittävästi. Eli kannattaa tätäkin salaattia tehdessä tarkistaa maku ja tarvittaessa lisätä sitruunamehua tai mausteita.



Välimeren pastasalaatti

(4 annosta)

250 g kuviopastaa (käytin täysjyväpastaa)
1 prk (480 g/230 g) kikherneitä (tai n. 3 1/2 dl itse keitettyjä, myös esim. valkopavut käyvät!)
1 iso (500 g) munakoiso
1 (230 g) punainen paprika
2-3 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä tai oliivöljyä
suolaa
mustapippuria
1 dl kalamataoliiveja
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
(mantelifetaa)
tuoretta basilikaa

Kastike

1 valkosipulinkynsi
2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä tai oliiviöljyä
3-4 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
ripaus sokeria


  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta lävikössä ja huuhtaise kylmällä vedellä.
  2. Kuutioi munakoiso ja paloittele paprika. Levitä kasvikset uunipellille niin, että munakoisot ovat toisella ja paprikat toisella reunalla. Pidä kasvikset erillään toisistaan. Sekoita kasvisten joukkoon öljy ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 15-18 minuuttia, kunnes paprikat ovat sopivan kypsiä. Siirrä paprikat pois pelliltä ja jatka munakoisojen paahtamista vielä noin 5-8 minuuttia, kunnes ne ovat kauttaaltaan pehmeitä.
  4. Yhdistä kulhossa pasta, paahdetut kasvikset, kikherneet, oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit.
  5. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kastikkeen ainekset pastaseokseen ja tarkista maku. 
  6. Puolita kirsikkatomaatit. Kokoa tarjoilukulhoon kerroksittain pastaseosta, tomaatteja, murennettua mantelifetaa ja basilikanlehtiä. Halutessasi voit tarjota lisänä rapeakuorista leipää. Salaatti maistuu haaleana tai kylmänä.

Vinkki:

Jos tarjoat pastasalaatin esim. juhlissa, voit hyvin valmistella pastaseoksen jo edellisenä päivänä. Kokoa salaatti ennen tarjoamista.


Saatat pitää näistä

0 kommenttia