Välimeren tofukiusaus

tammikuuta 25, 2018

Kiusaus on helppoa ja maukasta arkiruokaa, joka valmistuu uunissa melkein itsekseen.



Kiusauksia on tullut viime vuosina tehtyä tosi harvoin, vaikka vaivattomuuden vuoksi niitä kannattaisi harrastaa enemmänkin. Kaupan pakasteosaston peruna-sipulisekoitukset ovat ovat erittäin kelvollinen apu arjen ruoanlaittoon. Lisäksi ne ovat niin edullisiakin, että perunoiden ja sipulien kuoriminen ja pilkkominen tuntuu jopa aika turhalta vaivalta.

Ehkä Vegaanihaasteesta johtuen somessa on viime aikoina pyörinyt erilaisia savutofukiusauksen reseptejä kinkkukiusauksen ja lohikisauksen idealla. Minä tykkään enemmän Jalotofun marinoidusta versiosta, joka onkin suosikkini valmiiksi maustetuista perusruokakauppojen tofuista. Tein kiusauksen vähän Välimeren hengessä ja lisäsin mukaan tuoretta paprikaa, aurinkokuivattua tomaattia ja kalamataoliiveja. Ne sopivat hyvin marinoidun Jalotofun makumaailmaan.

Kiusauksesta tuli tosi hyvää, ja varmasti teen sitä pian uudelleenkin. Epäilemättä tämä sopii hyvin myös lapsiperheiden ruokapöytään, sillä pienenkin lapsen on helppo syödä pehmoista tofua. Jos aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit eivät ole lasten makuun tai ne tuntuvat pienille turhan suolaisilta, voivat isommat ruokalijat vaikka lisätä ne omaan annokseensa ruokapöydässä.




Välimeren tofukiusaus

(4 annosta)

1 kg peruna-sipulisekoitusta
1 pkt (300 g) Jalotofu Marinoitua
1 (200 g) punainen paprika
15-20 kivetöntä mustaa kalamataoliivia
3/4 dl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina
1 tl timjamia (osan voit korvata myös rosmariinilla)
1 tl oreganoa
mustapippuria
1 tl suolaa
4 dl kaurakermaa

  1. Kuutioi tofu ja paprika. Viipaloi oliivit ja kuutioi aurinkokuivatut tomaatit. 
  2. Sekoita uunivuoassa noin 3/4 peruna-sipulisekoituksesta tofun, paprikan, oliivien, aurinkokuivattujen tomaattien sekä mausteiden kanssa. Levitä päälle loppu peruna-sipulisekoitus ja valuta päälle kerma.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisessa uunissa noin reilun tunnin verran, kunnes perunat ovat kypsiä ja kiusaus on saanut kauniisti väriä. Tofukiusauksen kanssa maistuu raikas salaatti.

Saatat pitää näistä

4 kommenttia

  1. Olenkin kaivannut kiusausohjetta. Hyvää tuli tällä ohjeella. Minäkään en liiemmin tykkää kylmäsavutofusta. Jos hienoista savunmakua kiusaukseen haluaa, voisi kokeilla savusuolaa.

    VastaaPoista
  2. Kiva, että sinäkin tykkäsit. :) Savusuola onkin muuten kiva idea. Minullakin on sitä avaamaton paketti kaapissa, joten johonkin pitäisi kokeilla!

    VastaaPoista
  3. Ihana ohje! Oon jumittunut kylmäsavukiusaukseen joka on ah-niin-hyvää sekin, mutta tästä saa kivaa vaihteluna! Kiitos muuten loistavasta blogista, löysin tänne vasta ☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla, että olet saanut blogista inspiraatiota! Tämä kiusaus on yksi omistakin arkiruokalemppareistani. :)

      Poista