Sitruunainen nyhtökaurapasta

tammikuuta 03, 2018

Maukasta ja nopeaa arkiruokaa nyhtökaurasta!



Tämän nyhtökaurapastan inspiraation lähteenä on K-Ruoan resepti. Terkkuja vaan sen laatineelle kollegalleni Minnalle Haarukkavatkain-blogiin! Sitruunalla ja sinapilla maustettu kermainen pastakastike kuulosti niin hyvältä, että oli pakko ryhtyä toimeen ja veganisoida kyseinen resepti. Sehän kävi varsin yksinkertaisesti, ja tähän mennessä olen jo useamman kerran tehnyt tätä sitruunaista nyhtispastaa. Mielestäni tämä ruoka on hyvä esimerkki siitä, ettei kasviruokakokkaajankaan kannata hypätä yli epävegaanisia reseptejä, sillä hyvin usein niitä löytyy inspiraatiota ja sovellettavaa!

Alkuperäisessä reseptissä on käytetty siskonmakkaraa, mutta helppokäyttöinen nyhtökaura sopii sen tilalle oikein mainiosti. Dijonsinapin kokojyväversion sijaan olen käyttänyt jääkaapissani valmiina olevaa tavallista dijonsinappia. Tällä kertaa lisäsin soossiin väriksi myös yhden punaisen paprikan. Kannattaa kokeilla, sillä sinappi, sitruuna ja lehtipersilja yhdistettynä pehmeään kaurakermaan on tosi toimiva setti!

Oletteko muuten ilmoittautuneet mukaan vegaanihaasteeseen? 😊 Jos arkiruokaresepteistä on pulaa, niin myös vegaanihaasteen reseptipankista löytyy kivasti ideoita.




Sitruunainen nyhtökaurapasta

(3 annosta)

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 punainen paprika
1 rkl öljyä
1 pkt (250 g) nyhtökauraa, nude
n. 3/4 tl suolaa
mustapippuria
2 tl sitruunankuorta raastettuna
2 rkl dijonsinappia
1 prk (2 dl) kaurakermaa (Pirkka)
2-3 rkl sitruunamehua
1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
200 g pastaa


  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuutioi paprika. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota kasviksia muutama minuutti. Lisää nyhtökaura ja lisää paistamista, kunnes nyhtökaura saa vähän väriä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sitruunakuori sinappi ja kaurakerma. Kuumenna mutta älä enää keitä. 
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta lävikössä, mutta säästä reilu 1 dl keitinlientä.
  3. Yhdistä pasta ja nyhtökaurakastike. Sekoita joukkoon myös lehtipersilja ja maun mukaan sitruunamehua. Lisää keitinlientä tarpeen mukaan sen verran, että koostumus on sopivan kosteaa, noin 1/2-1 dl. (Jos tiedät syöväsi osan ruoasta vasta seuraavana päivänä, kannattanee lientä lorauttaa noin 1 dl, niin pasta säilyy kosteampana.) Tarjoa heti.

Saatat pitää näistä

0 kommenttia