Texmex-salaatti nyhtökauralla

tammikuuta 18, 2018

Texmex-salaatissa maistuvat raikkaat kasvikset, pehmeä avokado ja tuore korianteri. Ruokaisuutta tuovat nyhtökaura ja mustapavut.
Ah, perjantai, juuri täydellinen päivä tehdä texmex-salaattia! Nyhtökauralla ryyditetty texmex-salaatti on ollut to do -listallani jo hyvän tovin. Päätin, että reseptin aika on sitten, kun avokado on sesongissa - eli nyt. 😊 Parhaan sesongin ulkopuolella avokadot ovat aika hintavia ja kyllä ärsyttää, jos kalliilla hinnalla ostettu avokado onkin sisältä huono! Mutta siis nyt kannattaa ostaa avokadoja, kun ne ovat hinnaltaan huokeampia ja muutenkin parhaimmillaan.

Laitoin texmex-salaattiin proteiininlähteeksi nyhtökauraa, jonka maustoin simppelisti valmiilla tacomausteseoksella. Lisäsin salaattiin myös purkillisen mustapapuja. Kastikkeen sekoitin nopeasti soijajogurtista ja majoneesista, joka tuo vähän täyteläisyyttä muuten niin vähärasvaiseen jogurttiin. Nyhtiksen tavoin myös kastike saa makua tacomausteesta.

Koko salaattikomeuden päälle hienonsin tietysti kunnolla tuoretta korianteria. Kannattaa muuten ehdottomasti aina hienontaa mukaan myös korianterin varsiosat! Varsissa on yhtäläisesti makua kuin lehdissä, ja myös rakenteen puoelesta niitä on miellyttävää syödä. Ja jos käytät vain lehdet, käytännössä puolet yrttiruukusta menee hukkaan.
Texmex-salaatti nyhtökauralla

(4-5 annosta)

1 pkt (240 g) nyhtökauraa, nude
1 rkl öljyä
1/2 ps (2 rkl) tacomausteseosta (käytin Pirkkaa)
1 tlk (380 g/230 g) mustapapuja (käytin Pirkka)
jääsalaattia
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
1/2 (n. 100 g) kurkkua
1 pieni (n. 150 g) keltainen paprika
1-2 (n. 200 g) avokadoa
pari kourallista maissilastuja
1 dl tuoretta korianteria hienonnettuna

Kastike:
2 dl maustamatonta soijajogurttia
3 rkl majoneesia (itsetehtyä tai valmista)
1/2 ps (2 rkl) tacomausteseosta


  1. Valmista ensin kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Jätä maustumaan salaatin valmistamisen ajaksi.
  2. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paloittele nyhtökauraa tarvittaessa vähän pienemmäksi ja lisää se pannulle. Paistele, kunnes nyhtökaura hieman ruskistuu. Mausta tacomausteella ja siirrä pannu liedeltä.
  3. Valuta ja huuhtaise mustapavut. Revi salaatti. Puolita kirsikkatomaatit, pilko kurkku ja paprika. Puolita, kuori ja kuutioi avokado. Murskaa maissilastuja hieman pienemmiksi. 
  4. Lado kasvikset, nyhtökaura, mustapavut sekä maissilastut päällekkäin tarjoiluvadille. Lisää pinnalle tuore korianteri. Tarjoa salaatti heti kastikkeen kanssa.Saatat pitää näistä

0 kommenttia