Lime-koriantericoleslaw || Coleslaw With Lime And Cilantro
Coleslaw saa eksoottisen säväyksen limestä ja korianterista. Kastike syntyy helposta itsetehdystä majoneesista.
Olen ollut niin fiiliksissä itsetehdystä superhelposta majoneeista, että siitä oli pakko kehittää jotain reseptiäkin. Koska varhaiskaalin sesonki on nyt, päätin pyöräyttää coleslaw-salaatin. Perinteistä versiota viilasin lisäämällä mausteeksi limeä ja tuoretta korianteria. Vähän siis aasialaista (tai meksikolaista - miten sen nyt haluaakaan tulkita) vivahdetta tähän perinteiseen jenkkisalaattin. Sen verran kevensin kastiketta, että majoneesin lisäksi käytin myös maustamatonta soijajogurttia - majoneesihan tunnetusti on käytännössä silkkaa rasvaa. Jos et kaloreita pelkää, niin voit toki käyttää pelkkää majoneesiakin.
Perinteiseen tapaan coleslaw maistuu grilliruokien ja burgerien kanssa. Oiva kesän lisäkesalaatti siis!
Lime-koriantericoleslaw
(4 annosta)
500 g (varhais)kaalia
2 (200 g) porkkanaa
1 -1 1/2 dl majoneesia
1 dl maustamatonta soijajogurttia
n. 2 rkl limettimehua
2 tl limetinkuorta raastettuna
2 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
1/2 tl sokeria
n. 1/2 tl suolaa
1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Jos käytät talvikaalia, niin juustohöylä on tähän hyvä apuväline. Kuori ja raasta porkkanat.
2. Sekoita kaikki ainekset keskenään tilavassa kulhossa. Anna maustua jääkaapissa tarjoiluun asti. Tarjoa esimerkiksi grilliruokien ja burgerien kanssa.
***************
English summary
I've been so excited about super easy homemade vegan mayonnaise, so I also wanted to make a recipe with it. Coleslaw is a great side dish on summer for grilled food and burgers. I varied classic coleslaw by adding some lime and cilantro. That gives some exotic flavor to the familiar version. To make dressing a bit lighter, I used mixture of mayonnaise and soy yogurt. But if you're not afraid of calories, it's ok to use mayo alone.
Coleslaw With Lime And Cilantro
(4 portions)
500 g cabbage
2 (200 g) carrots
100-150 ml mayonnaise
100 ml soy yogurt (unsweetened)
about 2 tbsp lime juice
2 tsp lime zest, grated
200 ml cilantro, chopped
1/2 tsp sugar
about 1/2 tsp salt
1. Shred cabbage and carrots.
2. Combine all the ingredients toss them in a large bowl. Refrigerate before serving.
0 kommenttia