Marinoitu punasipuli + 4 tapaa käyttää sitä

huhtikuuta 14, 2020Tykkään happamista mauista, sillä ne antavat särmää moniin ruokiin. Yksi suosikkini on marinoitu punasipuli. Marinadissa pehmenneet makean etikkaiset sipulit ovat ihan superhyviä vaikka minkä kanssa! Suosittelen testaamaan marinoitua punasipulia ainakin näihin:

Burgerit
Muutaman vuoden takaisessa resepteissä olen laittanut marinoitua punasipulia burgerien väliin, ja sitä harrastan edelleenkin. Teen marinoitua punasipulia melkein joka kerta, kun syödään burgereita.

Salaatit
Marinoitu punasipuli sopii monenlaisiin salaatteihin, esimerkiksi perunasalaattiin. Se piristää myös arkisen vihersalaatin tai ruokaisamman lounassalaatin. Kokeile koota salaattiin vaikka paistettua maustettua tofua, kasviksia ja marinoitua punasipulia. Jos haluat lisää ruokaisuutta, lisää myös keitettyä pastaa.

Täytetyt leivät
Hummus tai paistettu tofu, tuoreet kasvikset ja marinoitu punasipuli - toimii mahtavasti eväsleivän täytteenä!

Lisäkkeenä
Näin grillikauden kynnyksellä kannattaa testailla marinoitua punasipulia grilliruokien kanssa, oli sitten kyse vegaanisista makkaroista, pihveistä tai kasviksista. Kylkeen vielä uusia perunoita, kun niiden aika koittaa. Marinoitu punasipuli maistuu myös ihan perus kasvispihvien ja perunamuusin kaverina.


Moni kokee raa'an sipulin liian ärtsynä omille makuhermoilleen ja vatsalleen. Jos kuulut tähän joukkoon, kokeile tehdä näin: Pilko punasipulit, laita ne lävikköön ja kaada päälle pannullinen kiehuvaa vettä. Kuuma vesi miedontaa punasipulien makua mukavasti. Tämä kikka toimii tietysti silloinkin, jos käytät sipulia raakana ilman marinointia.Marinoitu punasipuli


2 (200 g) punasipulia
1/2 dl (puna)viinietikkaa
2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä

  1. Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi tai puolirenkaiksi. Jos haluat miedontaa sipulin voimakasta makua, laita pilkotut sipulit siivilään tai lävikköön. Kaada päälle vedenkeittimestä pannullinen kiehuvaa vettä. Valuta.
  2. Sekoita kulhossa marinadin ainekset. Sekoita joukkoon sipulit. Laita maustumaan jääkaappiin ainakin muutamaksi tunniksi tai mieluummin yön yli. Puhtaassa astiassa marinoitu punasipuli säilyy jääkaapissa viikon verran.


Saatat pitää näistä

0 kommenttia