Kaurapalassa on vain yksi harmillinen puoli: hinta. Mutta toisaalta korkeahkon hinnan ymmärtää, sillä uusien tuoteinnovaatioiden kehittely ei ole halpaa hommaa. Sen sijaan mahtavaa, että Suomessa panostetaan kasvipohjaisten tuotteiden tuotekehitykseen! Harmi silti, että niin kauan kuin kasvipohjainen tuote on huomattavasti eläinperäistä kalliimpi, ei kasvipohjainen vaihtoehto valitettavasti ole niin houkutteleva.
Mutta takaisin palak paneeriin! Vegaanista palak paneeria kaurapalasta on ehditty valmistaa jo parissa muussakin blogissa, ainakin Idan ja Saaran toimesta. Mutta jaan nyt vielä omankin versioni niin kuin minä sen teen. En ole varma, mikä on autenttinen tapa, mutta näin siitä ainakin tulee tosi hyvää ja valmistusmenetelmä on simppeli. Ja jos kaurapala tuntuu liian kalliilta omalle lompakolle, sen voi halutessaan korvata vaikka kikherneillä.
Palak paneer sopii muuten loistavasti pääsiäispöytään! Silloin kaurapalan hintavuuskaan ei niin haittaa, kun juhla-ateriaan on kiva panostaa vähän tavallista arkiruokaa enemmän. Kokonaisuuden viimeistelee itse tehty naanleipä, josta tulee parasta pannulla paistamalla. Äläkä unohda tuoretta korianteria, sillä tuoreet yrtit tekevät kaikesta vähän juhlavampaa!
Vegaaninen palak paneer
4 annosta2 pkt (à 160 g) kaurapalaa (Yosa)
3 rkl rypsiöljyä
1 iso (140 g) sipuli
6 valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 rkl juustokuminansiemeniä*
1 tl korianteria (jauhetta)
1/2 tl kurkumaa
3 ps (à 150 g) pakastepinaattia
2 rkl tomaattipyrettä
2 tl garam masalaa
(chilihiutaleita tai muuta chilimaustetta)
n. 3/4 tl suolaa
1 dl kaurakermaa
Lisäksi
tuoretta korianteria
basmatiriisiä
naanleipää
- Kuutioi kaurapalat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri.
- Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla. Paista siinä kaurapalakuutiot kauniin värisiksi. Siirrä lautaselle odottamaan.
- Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne pehmeiksi. Lisää inkivääri, juustokumina ja kurkuma ja kuullota vielä hetki. Varo polttamasta mausteita.
- Lisää pannulle sulatettu pinaatti, tomaattipyre ja loput mausteet. Kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää kaurakerma ja kaurapalakuutiot ja kuumenna vielä. Tarjoa riisin, naanleivän ja tuoreen korianterin kanssa.
0 kommenttia