Talven kaalisalaatti

tammikuuta 06, 2019Talvella monet kasvikset ovat kalliita, eikä makukaan ole parhaimmillaan. Siksi on hyvä keksiä erilaisia tapoja syödä kasviksia - omat tavat joka sesonkiin. Talvella kannattaa suosia esimerkiksi kaaleja ja juureksia sekä itse kasvatettuja ituja. Joululomalla maistoin äitini tekemää kaalisalaattia, jonka reseptin hän oli bongannut Satakunnan Kansasta. Ihastuin heti maukkaaseen ja mehukkaaseen salaattiin, ja kaiken lisäksi se sopii erittäin hyvin juuri talvisesonkiin!

Salaatin maustaa etikkainen liemi, ja makua tuo kivasti myös valkosipuli. Raakaa sipulia ei kannata turhaan epäillä, sillä liemi sulauttaa senkin maun muiden ainesten joukkoon. Ei siis ärhäkkää raa'an sipulin makua luvassa! Äidin ehdotuksesta teimme kaalisalaatin myös joulupöytään. Se sopikin siihen tosi hyvin, mutta yhtä hyvin se maistuu ihan tavallisen arkiruoan kanssa.Talven kaalisalaatti


1/2 (700 g) valkokaalia
2 (200 g) porkkanaa
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä

Liemi

1 dl omenaviinietikkaa
1/2 dl vettä
3/4-1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 rkl öljyä


  1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi veitsellä tai esimerkiksi juustohöylällä. Kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi puolirenkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita ainekset reilun kokoiseen kulhoon.
  2. Sekoita pienessä kattilassa liemen ainekset öljyä lukuun ottamatta. Kiehauta liemi ja kaada se kaaliseoksen päälle. Lisää myös öljy ja sekoita salaatti hyvin. Mehukkaamman lopputuloksen saat, jos hieman painelet salaattia esimerkiksi puisen survimen avulla. Jos teet salaatin tiiviisen kannelliseen kulhoon, voit myös ravistella sitä.
  3. Laita kaalisalaatti jääkaappiin tekeytymään yön yli.

Saatat pitää näistä

0 kommenttia