Tomaattinen belugalinssikeitto

tammikuuta 27, 2019



Linssikeittoreseptejä ei ole koskaan liikaa, joten tässäpä yksi sellainen lisää! Jonkin aikaa sitten bongasin herkullisen kuvan Hannan sopan IG-storyssa. Kun resepti ilmestyi Hannan blogiin, pistin saman tien ainekset ostoslistalle ja keitin kattilallisen itsekin. Hyvää!

Tässä linssikeitossa käytetään belugalinssejä. Aiemmin olen käyttänyt niitä lähinnä salaateissa, sillä belugalinssit pysyvät keitettäessä irtonaisina ja kiinteinä. Mutta tuo ominaisuus on kiva myös keittojen kannalta, jos haluaa soppaansa vähän irtonaisempia komponentteja (vs. vaikka punaiset linssit, jotka kypsyessään niin sanotusti puuroutuvat).

Tämä linssikeitto maustetaan aika eurooppalaisittain, mutta pinnalle lisäsin vähän tuoretta korianteria. Myös tuore timjami toimii varmasti, kun itse keittoonkin käytetään kuivattua timjamia. Reseptissä on käytetty myös hiukan rakuunaa. Se toi keittoon aika kivan säväyksen, vaikken yleisesti ottaen ole vieläkään osannut päättää, pidänkö rakuunasta vai en. 😅 Mummun tekemät rakuunaporkkanat eivät lapsuudessani olleet ihan suosikkiruokaa... Mutta jos siis kaapistasi ei rakuunaa löydy, voit hyvin jättää sen pois laittaa muita mausteita hiukan enemmän.

Tällä ohjeella keittoa tulee vähän isompi satsi, 5-6 annosta. Mutta sekös hyvä, sillä tämä uudelleen lämmitettäessä tämä vaan paranee. Minä lykkäsin osan annoksina pakastimeen, josta niitä on kiirepäivinä kätevää sulattaa.



Tomaattinen belugalinssikeitto

(5-6 annosta)

1 (100 g) sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 (50 g) lehtisellerin vartta
3 rkl (oliivi)öljyä
1 1/2 tl timjamia
1/2 tl rakuunaa
½ tl savupaprikajauhetta
n. 1/2 tl suolaa
mustapippuria
2 rk tomaattisosetta
2 ½ dl belugalinssejä
2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa
n. 1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
chiliä (tuoretta, kuivattua tai esim. srirachaa)

Pinnalle

tuoretta korianteria tai timjamia


  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkana. Hienonna selleri.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä kasvikset. Lisää kattilaan loput ainekset, sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua kannen alla noin 30 minuuttia.
  3. Ripottele keiton pinnalle tuoretta korianteria tai timjamia. Tarjoa leivän kanssa.

Saatat pitää näistä

0 kommenttia