Vietnamilainen nyhtökaura-nuudelisalaatti maapähkinäkastikkeella

kesäkuuta 07, 2018

Täyteläinen maapähkinäkastike, karamellisoitu nyhtökaura ja riisinuudelisalaatti - nam!



Olen ihan vähän tyytyväinen, että lämpimän toukokuun jälkeen tuli viileämpiä päiviä, sillä pitkästä aikaa malttaa viettää aikaa keittiössäkin! Nätillä säällä sitä aina yrittää maksimoida ulkoilun määrän ja minimoida sisätiloissa olemisen, mistä syystä blogihommatkin ovat vähän jääneet. Kun on viettänyt työpäivän sisällä koneen ääressä, ei tee mieli tehdä samaa enää vapaa-ajalla. Mutta nyt siis back in food blogging business!

Olen tänä kesänä jo pariin otteeseen tehnyt vietnamilaisia kesärullia. Yhdeksi kastikkeeksi teen yleensä aina tosi ihanaa maapähkinäkastiketta. Mietiskelin, että maapähkinäinen kastike sopisi hyvin myös aasialaiseen nuudelisalaattiin, joten ryhdyin tuumasta toimeen. Ja nam, siitä tuli superhyvää! Vähän niin kuin söisi kesärullia nuudelisalaatin muodossa. Kastike onkin tämän salaatin ehdoton juttu, sillä ilman sitä keitetyt riisinuudelit ja pilkotut kasvikset nyt eivät kauhesti miltään maistu.

Proteiiniksi lisäsin salaattiin karamellisoitua nyhtökauraa, johon sain idean Viimeistä murua myöten -blogista. Se sopikin nuudelisalaattiin erittäin hyvin. Maukkaat nyhtökaurasattumat olivat toimiva lisä salaatin joukossa. Nyt vaan toivomaan lämpimien säiden paluuta, sillä tämä salaatti maistuu ihanalta juuri aurinkoisena kesäpäivänä! 😊

Vink vink! Katso myös blogini toinen resepti nuudelisalaattiin, jossa on raikas soija-limekastike. Nämä kumpikin salaattiversiot ovat vakituisessa käytössä ja niitä voi muunnella ristiinkin.



Vietnamilainen nyhtökaura-nuudelisalaatti maapähkinäkastikkeella

(4 annosta)

Karamellisoitu nyhtökaura

1 pkt (240 g) Nyhtökauraa, nude
1 rkl seesamiöljyä
1 1/2 rkl soijakastiketta
1 1/2 rkl sokeria
2 valkosipulinkynttä
n. 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna

Salaattiin

n. 200 g (vermiselli)riisinuudeleita
rypsiöljyä
1 (200 g) kurkku
2 (200 g) porkkanaa
1 (180 g) punainen paprika
muutama kevätsipulinvarsi tai nippusipulinvarsi
reilusti tuoretta korianteria (ja minttua) hienonnettuna

Maapähkinäkastike

1 dl maapähkinävoita
2 rkl limenmehua
1 valkosipulinkynsi
1 tl srirachaa
1 1/2 rkl sokeria
1 1/2 rkl soijakastiketta
n. 3/4 dl vettä


  1. Hienonna valkosipuli kastiketta varten. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään tasaiseksi. Voit käyttää apuna sauvasekoitinta.
  2. Hienonna valkosipuli karamellisoitua nyhtökauraa varten ja raasta inkivääri. Kuumenna seesamiöljy paistinpannussa. Lisää muut ainekset ja paistele melko kovalla lämmöllä, kunnes nyhtökaura alkaa rapeutua. Varo kuitenkin polttamasta!
  3. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta lävikössä, huuhtaise kylmällä vedellä ja sekoita joukkoon loraus öljyä tarttumisen ehkäisemiseksi.
  4. Puolita kurkku pitkittäin ja viipaloi se. Kuori porkkanat ja leikkaa esim. ohuiksi vinoviipaleiksi. Paloittele paprika ja hienonna keväsipuli/sipulinvarret sekä yrtit. 
  5. Nostele nuudelit, kasvikset ja nyhtökaura sekaisin ja kaada tarjoilukulhoon. Tarjoa kastike erikseen salaatin kanssa.

Saatat pitää näistä

0 kommenttia