Munakoiso-linssisalaatti

maaliskuuta 28, 2018

Munakoisosta ja marinoiduista belugalinsseistä syntyy näyttävä salaatti, joka sopii hienommankin aterian tarjottavaksi.Oi miten rakastan munakoisoja! Ja marinoituja belugalinssejä! Ja aurinkokuivattuja tomaatteja! Nämä kaikki ovat useammassa muodossa vilahdelleet blogissa, mutta nyt ne päätyivät samaan salaattiin, josta tuli tosi ihanaa. Itse asiassa teki mieli syödä koko iso satsi kerralla. 😄 En kuitenkaan (onneksi) voinut, sillä kokatessani oli jo hämärää, ja osa salaatista piti säästää valoisaan hetkeen valokuvia varten.

Belugalinssit ovat linssien aatelisia, erityisen kauniita linssejä, jotka sopivat hienosti juhlapöytäänkin. Niiden upean tumma väri antaa houkuttelevan ulkonäön ruoille etenkin silloin, kun niitä yhdistää värikkäämpiin raaka-aineisiin. Sekoitin linsseihin sitruunaisen marinadin, jota sovellan paljon erilaisille pavuille ja linsseille. Ne sopivat tosi hyvin pehmeäksi paistetuille munakoisoille. Lisäksi laitoin salaattiin aurinkokuivattuja tomaatteja, jotka ovat tosi maukkaita. Tällä kertaa käytin puolikuivattuja tomaatteja, jotka ovat tavallisia aurinkokuivattuja tomaatteja mehevämpiä, mutta tavallisetkin käyvät yhtä hyvin. Koska halusin jotain raikasta ja tuoretta, lisäsin myös tuoreita miniluumutomaatteja.

Munakoiso-linssisalaatin voit tarjota lämpimänä tai kylmänä. Kylmänä tarjottava salaatti on helppo esivalmistella etukäteen, jos haluat tarjota sitä vaikka vieraille.Munakoiso-linssisalaatti

(noin 3 annosta pääruokana)

1 (500 g) munakoiso
2 rkl oliiviöljyä
salaattia (esim. jääsalaattia ja rucolaa)
n. 100 g (puoli)aurinkokuivattuja tomaatteja
1 rs (250 g) miniluumutomaatteja

Marinoidut linssit:

2 dl belugalinssejä
1 valkosipulinkynsi
n. 3 rkl sitruuamehua
1 rkl oliiviöljyä
pippuria
suolaa
ripaus sokeria


  1. Kuutioi munakoiso. Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannulla ja lisää pannulle puolet munakoisoista. Paista, kunnes munakoisot ovas saaneet väriä ja ovat kauttaaltaan kypsiä ja pehmeitä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista samoin loput munakoisot. (Halutessasi voit paahtaa munakoisot myös 200-asteisessa uunissa noin 15-17 minuuttia.)
  2. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan (noin 20 minuuttia) kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Valuta ylimääräinen vesi pois siivilän avulla.
  3. Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita valkosipuli ja muut marinadin ainekset kuumien linssien joukkoon.
  4. Levitä salaatit tarjoiluvadille. Levitä päälle linssit ja linssien päälle munakoisot. Pilko aurinkokuivattuja tomaatteja tarvittaessa pienemmiksi ja puolita miniluumutomaatit. Levitä nekin salaatin päälle. Tarjoa hyvän leivän kanssa. Salaatti sopii tarjottavaksi niin lämpimänä kuin kylmänä.

Saatat pitää näistä

0 kommenttia