Tämä raikas ja kermaisen pehmeä pasta on oikea pikaruoka!
Olette ehkä huomanneet, että sitruuna on yksi lempiraaka-aineeni. Se raikastaa aivan ihanasti ruokia, leivonnaisia ja jälkkäreitä. Ja rakastamissani tahnoissa sitruuna on olennainen ainesosa myös! Minulla on aina jemmassa muutama sitruuna jääkaapissa, koska sitä tulee laitettua niin moneen ruokaan. Hyvin usein etikoilla ei saa samaan yhtä hyää makua. Samaan syssyyn sanon vielä, että pullossa myytävä "sitruunamehu" on mielestäni sitruunamehun todellinen irvikuva! En rehellisesti sanottuna ymmärrä, miksi kukaan haluaa sitä ostaa. 😃
Tämä kermainen sitruuna-hernepasta syntyi etäpäivän pikaruoaksi. Valmistus tapahtui vieläpä erityisen nopeasti, kun käytin pastana parissa minuutissa kypsyvää kikhernepastaa. Samaan aikaan valmistin paistinpannulla sitruuna-kaurakerma-herneseoksen pastan joukkoon. Yksinkertaista, nopeaa ja maukasta ruokaa! Lisäksi herneistä ja sitruunoista tulee jotenkin kivan keväinen fiilis. 😊
Kermainen sitruuna-hernepasta
(2 annosta)200 g pastaa (tavallista tai kikhernepastaa)
1 (100 g) sipuli
1 iso valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
3 tl sitruunankuorta raastettuna
1 ps (200 g) suomalaisia pakasteherneitä
1 prk (2 dl) kaurakermaa (esim. Pirkka) + tilkka vettä
n. 2 rkl sitruunamehua
n. 1/2 dl pastan keitinlientä
suolaa, pippuria
n. 2 rkl ravintohiivahiutaleita
Pinnalle:
tuoretta basilikaa hienonnettuna
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
- Kuumenna öljy paistinpannulla. Kuullota sipuli ja valkosipuli pehmeiksi. Lisää herneet, sitruunankuori ja kaurakerma. Huuhdo mukaan kaikki kerma tilkalla vettä. Kuumenna kiehumispisteeseen.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta lävikössä. Ota vähän keitinlientä talteen mukiin.
- Yhdistä pasta ja herne-kermaseos. Lisää sitruunamehu, mausteet, ravintohiivahiutaleet ja tarpeen mukaan keitinlientä. Viimeistele annokset tuoreella basilikalla. Tarjoa heti.
0 kommenttia