Maapähkinävoi-suklaajäätelö keksimuruilla

helmikuuta 21, 2018

Tämä tuhti vegaaninen jäätelö maistuu suklaalta, maapähkinävoilta ja kekseiltä!Omistan jäätelökoneen, mutta pitkästä aikaa tein nyt jäätelöä ilman ilman sitä. Samalla kokeilin jäätelöön aquafabaa eli kikhernelientä. Pohjana käytettävän soijavispin lisänä se tuo jäätelöön lisää kuohkeaa rakennetta, mikä sopii juuri tällaiseen jäätelöön, jota ei massan valmistuksen jälkeen enää sekoitella, vaan laitetaan jäätymään sellaisenaan. Vähän jännäsin, maistuuko kikherneliemi valmiissa jäätelössä, mutta ei maistunut. Ehkä hennomman makuisessa jäätelössä kikherneliemen saattaisi erottaa. Seuraavaksi pitänee kokeilla, käykö niin vai ei. Joka tapauksessa tästä jäätelöstä tuli kivasti kuohkeaa ja olomuodoltaan juuri sopivan lusikoitavaa.

En yleensä ole suklaajäätelöiden tai -kastikkeiden ystävä, sillä usein ne maistuvat suklaan sijaan kaakaolta. Mutta tästä jätskistä minäkin tykkään, koska maku tulee oikeasta suklaasta. Mutta koska pelkän suklaajäätelön sijaan on mahdollisuus tehdä kekseillä ja maapähkinvoilla höystettyä suklaajäätelöä, niin tokihan päädyn mieluummin sellaiseen. 😄 Valutin siis jäätelökerrosten väliin maapähkinävoita ja murensin keksejä. Käytin digestivekeksejä, koska niitä sattui olemaan valmiina. Myös esimerkiksi Oreot sopisivat tähän tosi hyvin. Ihanan överiä!
Maapähkinävoi-suklaajäätelö keksimuruilla


1 dl kikhernelientä eli aquafabaa
1 dl sokeria
1/2 prk (à 250 ml) Alpro soijavispiä
75 g tummaa suklaata 
n. 100 g keksejä (käytin digestivejä)
1/2 dl maapähkinävoita (esim. Pirkka)

 1. Murskaa keksit karkeaksi rouheeksi käsin tai veitsellä.
 2. Mittaa kulhoon kikherneliemi. Vaahdota sitä sähkövatkaimella, kunnes liemestä muodostuu vaaleaa vaahtoa. Lisää sokeri ja jatka vaahdottamista, kunnes lopputuloksena on kuohkea, kiiltävä ja napakka vaahto.
 3. Huuhtaise ja kuivaa vatkaimet. Mittaa toiseen kulhoon soijavispi ja vaahdota se sähkövatkaimella kuohkeaksi. 
 4. Sulata suklaa ja kääntele se soijavispivaahtoon. Yhdistä aquafaba-vaahto suklaiseen vaahtoon talouskaapimella kääntelemällä.
 5. Kaada noin 1 litran vetoiseen astiaan 1/3 jäätelömassasta ripottele päälle puolet keksimurusta ja valuta myös puolet maapähkinävoista. Lisää taas 1/3 jäätelömassaa, loput kekseistä ja maapähkinävoista ja lopuksi vielä loppu jäätelömassa. Pakasta noin 4 tuntia tai yön yli.Saatat pitää näistä

3 kommenttia

 1. Hei! Toimiiko tässä raakaruokosokeri?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! En ole testannut aquafaba-vaahtoa raakaruokosokerilla, eikä se oli minulle muutenkaan kovin tuttu tuote. En valitettavasti osaa varmuudella luvata, miten se toimii.

   Poista
 2. Kiitos pikaisesta vastauksesta ja kivasta blogista!

  VastaaPoista