Tofuhalloumi

kesäkuuta 22, 2017

Tofuun saa halloumimaisen vivahteen simppelillä marinadilla. Kannattaa testata!



Törmäsin jo aikaa sitten jännältä kuulostavaa tofuhalloumiin. Resepti majaili Pinterestini muistissa varmaan vuoden päivät, ja vasta kun bongasin Viimeistä murua myöten -blogin Saaran testanneen samaista reseptiä, päätin itsekin vihdoin ryhtyä tuumasta toimeen! Ja itse asiassa ryhdyin jo kahdestikin, sillä mielestäni tofuhalloumi ansaitsi ehdottomasti paikan toisella kierroksella.

Ei varmaan kannata edes mainita, että eihän tämä ihan halloumilta maistu - tietenkään. Mutta jännästi siinä on jotain samantapaista vivahdetta. Varmaan ainakin sitruunan happamuus yhdistettynä suolaan aiheuttaa halloumimaisen efektin vähän samaan tapaan kuin mantelifetakin jännällä tavalla muistuttaa oikeaa fetaa. Joka tapauksessa kannattaa testata tätä etenkin nyt grillauskaudella! Ensimmäisellä testikerralla laitoin tofuhalloumia kesän parhaiden hedelmien nektariinien kanssa samaan raikkaaseen salaattiin. Tykkään!






Tofuhalloumi

1 pkt (250-270 g) maustamatonta tofua
1 rkl kuivattua minttua
2 rkl ravintohiivahiutaleita
2 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
(mustapippuria)


  1. Leikkaa tofu noin 1/2 cm:n paksuisiksi siivuiksi. Painele siivuista talouspaperin avulla pois nestettä. Aseta viipaleet leikkuulaudalle parin talouspaperikerroksen päälle. Lisää paperia vielä tofujen päälle. Aseta päälle leikkuulauta ja paino, esim. jauhopussi. Anna tofun kuivua näin noin 10 minuuttia, jotta saat puristettua mahdollisimman paljon pois ylimääräistä nestettä.
  2. Sekoita marinadin ainekset ja laita tofu marinadiin maustumaan ainakin puoleksi tunniksi tai mielellään yön yli. Itse tykkään käyttää marinoinnissa muovipussia, jota on helppo käännellä marinoinnin aikana.
  3. Paista halloumitofu paistinpannulla, grillissä vai vohveliraudalla.


Saatat pitää näistä

0 kommenttia