Jäädytetty Snickers-kakku

maaliskuuta 02, 2017

Jäädytetty Snickers-kakku on yhdistää ihanat raaka-aineet: suklaan ja maapähkinävoin.




Bongasin ruotsalaisen Vego-lehden Instagram-tililtä jäädytetyn Snickers-kakun. Ohje oli sopivan simppelin oloinen ja sisälsi kivoja raaka-aineita (mm. maapähkinävoita <3), joten päätin testata reseptiä. Tuloksena oli herkullinen ja tuhti kakku, nam! Makean ja suolaisen liitto se vaan toimii! Tosin kun miettii Snickersiä, niin kinuskinen elementti jäi tästä kakusta puuttumaan. Jälkikäteen jäin pohtimaan, olisiko kannattanut vielä keittää pohjan ja täytteen väliin kinuskikerros. Mutta toisaalta kakku on tällaisenaankin jo sen verran makeaa ja tuhtia tavaraa, että ehkä kinuski olisi ollut liikaa.

Vielä pari sanaa Vegosta: Ruotsalaisilla tosiaan on kasvisruokalehti! Vego ei julista olevansa vegaaniruokalehti, mutta kaikkien näkemieni reseptien perusteella ne on laadittu niin, että lähtökohtana on vegaanien vaihtoehto. Reseptit eivät siis perustu eläinperäisten tuotteiden käytölle, mutta vaikkapa risotto-ohjeessa mainitaan "parmesaania, esim. maidoton Violife". Yhtäkään Vego-lehteä en ole plärännyt läpi, mutta seuraan Vegoa Instagramissa ja käyn muutenkin välillä selailemassa reseptejä lehden nettisivuilla. Kannattaa tutustua!



Jäädytetty Snickers-kakku

Pohja:
300 g digestivekeksejä
150 g margariinia

Täyte:
100 g tummaa suklaata
1/2 dl kasvimaitoa
1/2 dl kaakaojauhetta (tummaa)
1 dl maapähkinävoita (käytin Pirkkaa)
1 dl vaaleaa siirappia
1 prk (250 ml) Alpron soijavispiä

Koristelu:
1 dl suolapähkinöitä
tummaa suklaata

1. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjan ja renkaan väliin. Jauha keksit muruksi monitoimikoneessa. Vaihtoehtoisesti voit sulkea ne vahvaan muovipussiin ja painella kaulimella. Sulata margariini ja sekoita keksimurun kanssa. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin odottamaan.
2. Rouhi suklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi. Laita kattilaan suklaa, maito, kaakao, maapähkinävoi ja siirappi. Kuumenna samalla sekoitellen, kunnes suklaa sulaa ja seos on koostumukseltaan notkeaa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
3. Vaahdota soijavispi. Lisää suklaaseos vaahtoon kevyesti nuolijalla nostellen. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Laita kakku pakastimeen ainakin 3 tunniksi.
4. Ota kakku pehmenemään pakastimesta puolisen tuntia ennen tarjoilua. Rouhi pähkinät veitsellä ja sulata suklaa. (Itse tykkään sulattaa pienen määrän suklaata niin, että rouhin sen veitsellä, laitan muovipussin kulmaan ja lasken sen mukiin, jossa on kuumaa vettä. Kun suklaa on sulanut, niin sitten vaan kulmaan pieni reikä, josta suklaaraidat voi pursottaa.) Koristele kakku pähkinöillä ja suklaaraidoilla.





Saatat pitää näistä

0 kommenttia