Tomaattinen nyhtökauraohratto

maaliskuuta 21, 2017

Maukasta arkiruokaa nyhtökaurasta ja ohrasta!Armaat pikkuveljeni toivoivat blogiin jotain muuta kuin "aina vaan salaatteja". Myönnetään, että varsinkin viime aikoina blogi on painottunut makeisiin herkkuihin, keittoihin ja salaatteihin. :) Veljet toivoivat reseptiä esimerkiksi burgereihin, mutta jätetään tuo idea vähän myöhemmäksi. Sen sijaan tartun nyt toiseen toiveeseen: arkiruokareseptit. Arkiruokavinkkejä ei olekaan koskaan liikaa, koska lopulta suurin osa ruuasta kokataan kiireisinä arki-iltoina. Nyhtökaura on jäänyt tässä blogissa varsin vähälle huomiolle, mutta nyt kun saatavuus on parantunut, on aiheellista saada nyhtiksellekin lisää käyttöideoita. Monesti olen huomannut ihmisten arastelevan nyhtökauran kokeilua vain siksi, etteivät keksi, mihin sitä voisi käyttää. No ihan tavalliseen arkiruokaan!

Tämä ohratto tosiaankin menee kastiin ihan "ihan tavallista arkiruokaa" - mutta mitäs vikaa on arkiruuassa, jos se on maukasta sellaista! Ja kun nyhtistä ajattelee, niin tuotteen kehittäjien ideahan oli luoda tuote, joka olisi helppo käyttää vaikka juuri tavalliseen arkiruokaan lihan sijaan. Ohratto on myös siitä näppärä, ettei sen valmistus ei vaadi paljoa aikaa ja koko ruoka valmistuu yhdessä kattilassa. Lisäksi ruoka on vielä aika terveellistäkin.

Tomaattisäilykkeistä saa monesti ruokiin hyvää makua ja mehevyyttä edullisesti ja terveellisesti. Tällä kertaa käytin Mutti-merkkisiä säilöttyjä kirsikkatomaatteja tomaattimehussa, jotka ovat makeampia kuin tavalliset säilötyt tomaatit. Eli vähän vastaava ero kuin tuoreidenkin tomaattien ja kirsikkatomaattien välillä. Toki tähän ruokaan kävisi myös tavalliset säilötyt tomaatit. Ohrana käytin ohrahelmiä, jotka kypsyvät kokonaisia ohrasuurimoita nopeammin ja rakenne säilyy mukavan irtonaisena.

Maukkaita arkiruokahetkiä!
Tomaattinen nyhtökauraohratto
(4-5 annosta)

1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 paprika
1 rkl öljyä
4-5 dl vettä
1 prk (400 g/240 g) säilöttyjä (kirsikka)tomaatteja tomaattimehussa (käytin Muttia)
2 1/2 dl ohrahelmiä
1 kasvisliemikuutio
1 tl timjamia
1/2 tl oreganoa
mustapippuria
1 paprika
2 dl herneitä
1 pkt (240 g) nyhtökauraa (tomato-smoked paprika-leaf parsley)
suolaa


1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuutioi paprika. Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja kuullota sipulia ja valkosipulia muutama minuutti.
2. Lisää kattilaan vesi, tomaattisäilyke ja ohra. Murenna joukkoon liemikuutio. Lisää myös timjami, oregano ja pippuri. Keitä noin 20 minuuttia kannen alla, kunnes ohra on kovankypsää. Sekoittele välillä keittämisen aikana ja painele tomaatteja rikki kauhalla. Lisää tarvittaessa vettä.
3. Lisää paprika ja herneet kattilaan ja keitä vielä noin 5 minuuttia, kunnes ohran ja paprikan kypsyys on sopiva. Leikkaa nyhtökauran isompia paloja tarvittaessa vähän pienemmiksi. Sekoita nyhtökaura ohrattoon ja mausta suolalla tarpeen mukaan. Anna ruuan vielä kuumentua.

Saatat pitää näistä

0 kommenttia