Kermainen suppilovahverokeitto

syyskuuta 09, 2016

Perinteinen suppilovahverokeitto on syysruokaa parhaimmillaan! Kaurakerma tekee keitosta ihanan täyteläisen.






Viime viikonloppuna kävimme kolmen hengen naisporukan voimin tsekkaamassa, löytyykö pääkaupunkiseudun metsistä sieniä - ja löytyihän niitä! Suuntasimme Luukkiin, josta omaan ämpäriini kertyi pari litraa sieniä: pääosin suppiksia, mutta myös pari kantarellia ja muutama mustatorvisieni. Enemmänkin olisi kertynyt, jos suppikset olisivat ehtineet isommiksi kuin yllä olevassa kuvassa. On myönnettävä, etten todellakaan ole mikään mestarisienestäjä, ja sieniä olen oppinut syömään vasta aikuisiällä. Mutta voi sitä aloittelevan sienestäjän onnea, kun saalista löytyy! 

Osasta sieniä valmistin perinteisen, ihanan kermaisen sienikeiton. Tämä ei varsinaista terveysruokaa ole, mutta onneksi voi lohduttautua sillä ajatuksella, että kaurakerman rasva tulee rypsiöljystä ja on siten paljon terveellisempää kuin oikea kerma. :) 


Kermainen suppilovahverokeitto
(4 annosta)

1 l (n. 300 g) suppilovahveroita
1 iso (150 g) sipuli
1 rkl öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria myllystä
4 dl kaurakermaa (Planti)
(suolaa)


1. Hienonna puhdistetut sienet sekä kuorittu sipuli. Haihduta sienistä ylimääräinen neste pois hauduttamalla niitä kattilan pohjalla ilman rasvaa. Kun ylimääräinen neste on haihtunut, lisää öljy ja sipuli. Kuullota muutaman minuutin ajan.
2. Sekoita sieniseokseen vehnäjauhot. Lisää sen jälkeen vesi, murennettu kasvisliemikuutio sekä mustapippuri. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 5 minuuttia.
3. Lisää keittoon kaurakerma ja kuumenna vielä kiehuvaksi. Mausta tarvittaessa suolalla. Halutessasi soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarjoa hyvän leivän kanssa.




Saatat pitää näistä

0 kommenttia