Pajalan puuro

toukokuuta 04, 2016

Vatsaystävällinen ja herkullinen Pajalan puuro maistuu kiireettöminä viikonloppuaamuina. Kun puuroa tekee reilumman satsin, sitä riittää lämmitettäväksi arkiaamuihinkin.

Pajalan puuro on toisille tuttuakin tutumpi, toisille täysin tuntematon. Käsittääkseni Pajalan puuro kuuluu melko vakituisesti erilaisten laitosten, esimerkiksi vanhainkotien ruokalistoille. Osasyynsä on varmasti sillä, että luumuja, pellavaa ja muita terveellisiä aineksia sisältävän puuro laittaa vatsan toimimaan. Tämän lisäksi Pajalan puuro on todellinen herkkupuuro, jota ei pidä lokeroida vain laitosruokaosastoon. Siksi haluan jakaa reseptin teillekin.

 Nytpä siis kattilat kehiin, ja keittelemään ihanan pehmeä puuro viikonloppuaamiaiselle!







Pajalan puuro
(4-5 annosta)

1 litra vettä
2 rkl pellavansiemeniä
10 kuivattua luumua
10 kuivattua aprikoosia
½ dl leseitä (laitoin ruis- ja kauraleseitä)
2 ½ dl neljän viljan hiutaleita
(1/2 tl suolaa)

1. Paloittele luumut ja aprikoosit. Mittaa vesi kattilaan. Laita hedelmät ja pellavansiemenet likoamaan veteen yön yli (8-10 tuntia).
2. Kuumenna vesi-hedelmäseos kiehuvaksi. Lisää hiutaleet ja leseet, ja hauduta puuroa noin 15 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla. Puuron kanssa maistuu kylmä soija- tai kauramaito.




Saatat pitää näistä

5 kommenttia

  1. Tuota Pajalanpuuroa kokeilen tänään. Syöpälääkkeitten takia on vatsa todella jumissa. Kiitos ohjeesta : )

    VastaaPoista
  2. Heippa,kiitos hyvästä ohjeesta! Olen itse maistanut joskus Pajalanpuuroa,on hyvää. Nyt teen tätä 9-kymppiselle äidilleni;hällä on vatsa jumissa. Teen hälle annoksia jääkaappiin.Kiitti vielä ja terkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että ohje miellytti! Pajalan puuro on kyllä kiva vatsaystävällinen puuro, ja hyvän makuistakin. :)

      Poista
  3. Itse lisään joukkoon vielä muutaman teelusikallisen psylliumia. Maha kiittää :)

    VastaaPoista