Spicy tofuskagen eli tofuskagen aasialaisella twistillä
Tofuskagen tillilä ja sitruunalla maustettuna on jo moneen kertaa todettu toimivaksi herkuksi. Siksi inspiroiduin veganisoimaan Bella Tablen spicy skagen -reseptin, jonka perusidea toi heti mieleen tofuskagenin - makuaineet vain ovat eri. Spicy skagen maustetaan perinteisten skandinaavisten makujen sijaan korianterilla, chilillä, limellä ja valkosipulilla, jotka vievät makupaletin jonnekin Aasiaan suunnille - tai miksei oikeastaan Meksikoonkin. Bellojen setissä skagentahna tarjotaan ihanalta kuulostavien seesamilyttypottujen kanssa. Voin uskoa, että lyttypotut paahteisten seesaminsiemenien kanssa ovat varmasti herkkua! Itse en nyt ehtinyt lyttypottuja väsäillä, mutta söin spicy skagenia lohkoperunoiden kanssa, mikä sekin toimi tosi mainiosti. Bellojen reseptissä mukana tarjotaan myös marinoitua punasipulia. Se sopii kokonaisuuteen kivasti, mutta ei ole mielestäni mitenkään välttämätön.
Spicy tofuskagen toimii monessa seurassa. Kokeile vaikka jotain näistä:
- Suolaiset keksit, kuten ruislastut tai mininäkkärit.
- Lohko- tai lyttyperunat.
- Suolaiset letut tai vohvelit, miksei myös blinit!
- Tuore leipä, kuten ruisleipä, paahtoleipä tai saaristolaisleipä.
- Sipsit tai nachot.
Spicy tofuskagen
250 g maustamatonta tofua
1 dl vegaanista majoneesia
1 dl kaurakermaviiliä, kaurafraichea tai Plantin greek style -soijajogurttia
1 pieni (75 g) puna- tai keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 punainen chili
(vihreää Tabascoa tai srirachaa, jos kaipaat lisää tulisuutta)
1 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
2 tl limen raastettua kuorta (= yhden reilun kokoisen limen kuori)
2-3 rkl limen mehua (=yhden reilun kokoisen limen mehu)
1/2-3/4 tl suolaa
mustapippuria
- Poista tofu pakkauksesta. Purista käsin enimmät ylimääräiset nesteet pois. Murenna tofu käsin tai haarukalla murumaiseksi.
- Hienonna sipuli, valkosipuli (valkosipuli on kätevää myös raastaa), chili ja korianteri. Pese lime ja raasta kuori. Purista talteen mehu.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku. Anna maustua jääkaapissa ainakin pari tuntia tai yön yli. Tarjoa esimerkiksi suolaisten keksien, saaristolaisleivän, lohkoperunoiden tai sipsien kanssa.
0 kommenttia