Tofuskagen - helppo ja maukas vegaaninen vaihtoehto kalatahnoille

heinäkuuta 01, 2022Tofuskagen on helppotekoinen tahna, joka on jäänyt minulla ihan vakkarikäyttöön. Ensimmäinen kohtaamani tofuskagenresepti oli Jalotofun, mutta meni pitkään ennen kuin uskalsin kokeilla sitä. Epäilytti, voiko muka maustamattomasta tofusta tulla hyvänmakuinen tahna!? No kyllä voi, ja tuleekin.

Tofuskagen on ihanaa keitettyjen varhaisperunoiden kanssa, saaristolaisleivällä tai perunasalaatissa (ota mallia Chocochilistä!). Se sopii hyvin myös joulun kalapöytään. Joka tapauksessa, tofuskagen on erittäin hyvä vaihtoehto, kun kaipaat vegaanista vaihtoehtoa kalatahnoille! Harju 8:ssa Helsingissä on muuten tosi maukas Tofuskagen-annos, jota kannattaa käydä kokeilemassa. Annos taitaa olla jo suoranainen klassikko.

Minun tofuskagentahnaani tulee varsin perusraaka-aineita. Joissain resepteissä käytetään myös cavi-artia, mutta yleensä jätän sen omasta versiostani pois, koska muuten loppu purkki vaan jäisi jääkaappiin pyörimään. Kesällä mukaan kannattaa silputa nippusipulia varsineen. Talvella nippusipulin voi korvata keväsipulilla, puna- tai keltasipulilla tai ruohosipulilla - tai näiden yhdistelmällä.  

Tofuskagen

1 pkt (250 g) maustamatonta tofua
1 dl vegaanista majoneesia
1 dl kaurakermaviiliä, kaurafraichea tai Plantin greek style -soijajogurttia
2 rkl kapriksia
1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
1 nippusipuli hienonnettuna (pieni sipuliosa ja varsi, talvella voi käyttää puna- tai keltasipulia, kevätsipulia tai ruohosipulia)
2 rkl sitruunamehua
2 tl sitruunankuorta raastettuna
mustapippuria myllystä
n. 1/3 tl suolaa

  1. Poista tofu pakkauksesta. Purista käsin enimmät ylimääräiset nesteet pois. Murenna tofu käsin tai haarukalla murumaiseksi.
  2. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Anna maustua jääkaapissa ainakin pari tuntia tai yön yli. Tarjoa (varhais)perunoiden tai saaristolaisleivän kanssa. 

Saatat pitää näistä

0 kommenttia