Kanamainen paistettu tofu - helppo, nopea ja maukas proteiini salaatteihin

elokuuta 14, 2022Muistan, kun joskus opiskeluaikoina ostin elämäni ensimmäisen tofupaketin, eikä minulla ollut hajuakaan, miten se kannattaisi valmistaa. Ei siitä kovin syötävää tullut, ja seuraavan tofupaketin ostamiseen menikin useampi vuosi. Jos siis tofun maustaminen tuntuu hankalalta, et todellakaan ole ainoa. Todellisuudessa tofun valmistaminen ei ole vaikeaa, mutta se vaatii vähän eri niksit kuin liha. Maustamista kannattaa harjoitella, sillä parhaimmillaan tofu on aivan loistava ja todella monipuolinen raaka-aine! 

Mielestäni tofusta saa helpoiten maukasta, kun sen murentaa. Murennetussa tofussa on enemmän pintaa ja siksi se ottaa enemmän makua kuin kuutiot tai viipaleet. Joskus kun haluan siistejä suupaloja, murennan tofusta sellaisia käsin yksi kerrallaan. Arjen kotikokkailussa kuitenkin yleensä vaan ronskisti murennan tofun aika pieneksi muruksi suoraan pannulle. Murut eivät tällöin ole tasakokoisia, mutta ei haittaa.

Tämä tofuresepti on näppärä ja maukas proteiini salaattiin. Se on jäänyt itselleni ihan vakituiseen arkikäyttöön. Makumaailma muistuttaa hiukan hunamarinoitua kanaa, sillä curry, savupaprika, valkosipulijauhe ja soijakastike yhdessä luovat vähän saman tyylisen ja umamisen maun. Tämä paistettu tofu toimii sekä lämpimänä että kylmänä salaateissa. Tottakai sitä voisi laittaa täytteeksi myös vaikka suolaiseen piirakkaan tai pizzaan. Kanamainen paistettu tofu

(noin 2 annosta)

1 pkt (250 g) tofua
1 rkl rypsiöljyä
3/4 tl currya
1/2 tl savupaprikaa
1/4 tl valkosipulijauhetta 
1 rkl soijakastiketta

  1. Ota tofu pakkauksesta. Puristele tofusta käsin enimmät nesteet tiskialtaaseen. Kuumenna pannulla pannulla öljy ja murenna tofu käsin paistinpannulle. Paista tofua melko kovalla lämmöllä (teholla 5-6/6) välillä sekoittaen. Jatka paistamista, kunnes tofu on saanut väriä ja enimmät nesteet ovat haihtuneet. Pienennä lieden tehoa reilusti (minun liedelläni 2/6 on hyvä).
  2. Ripottele tofun päälle kuivat mausteet ja sekoita hyvin. Vedä pannu pois liedeltä ja valuta soijakastike pannulle, mahdollisimman tasaisesti. Sekoita hyvin. Siirrä pannu vielä liedelle ja paista hetki. Tämän jälkeen tofu on valmista esimerkiksi salaattiin. Voit käyttää sen lämpimänä tai kylmänä. Jos tofu saa odotella jääkaapissa seuraavaan päivään, maku imeytyy vielä paremmin murun sisuksiin asti.

Saatat pitää näistä

0 kommenttia