Vegaaninen riisipuuro - paras resepti täyteläiseen ja pehmeään puuroon
Aiemmin keitin vegaanisen riisipuuron yleensä veteen ja lisäsin lopuksi joukkoon purkin kaurakermaa. Tällä tavalla puurosta tulee kyllä oikein hyvää, mutta itse kaipaan siihen vielä lisää täyteläisyyttä ja pehmeyttä. Siksi viime vuodet olen tykännyt keittää riisipuuron niin, että nesteenä käytetään vesitilkan lisäksi kauramaitoa ja lopuksi puuro viimeistellään kaurakermalla. Minusta tällä tavalla lopputulos on kaikkein paras: lempeä, pehmeä ja täyteläinen. Välillä olen kokeillut myös barista-kauramaitoja nesteenä, mutta ne ovat sen verran kauraisia, että puuron väristä ei tule niin nätti ja makukin on hiukan eri. Mutta hyvää tulee silläkin tavalla. On siis monta tapaa keittää tosi herkullinen riisipuuro, mutta alla versio, joka minusta on se paras. 😊
Vegaaninen riisipuuro
(5 annosta)
2 1/2 dl vettä
2 1/2 dl puuroriisiä
1 l kauramaitoa (ns. tavallista, eli ei kahviin tarkoitettua)
1 prk (2 - 2 1/2 dl) kaurakermaa
n. 3/4 tl suolaa
- Kuumenna vesi kattilassa. Lisää riisit ja keitä muutama minuutti, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.
- Lisää kauramaito. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä puuroa kannen alla hiljalleen noin 40 minuuttia. Sekoittele välillä.
- Lisää puuroon kaurakerma ja suola. Anna kuumentua. Tarjoa esimerkiksi kanelin ja sokerin kanssa.
2 kommenttia
Tosi kiva resepti, menee testiin! Millaista kaurakermaa laitat lopussa, sellaista jota voi vispata vai jotain muuta? 😊
VastaaPoistaKäytän tässä ruoanlaittoon tarkoitettua kaurakermaa, eli en niitä vispejä. 😊
Poista