Vegaaninen kinuski-raparperijäätelö - ihastuttava yhdistelmä hapanta ja makeaa

kesäkuuta 17, 2021Sovelsin jälleen luotto-ohjettani vegaaniseen jäätelöön, joka onnistuu tosi helposti ilman jäätelökonetta. Pohjana on tuttuun tapaan kaura- tai soijavispi, kauravaniljakastike ja kondensoitu kookosmaito. Tällä kertaa maustoin jäätelömassan raparperihillokkeella ja valutin vielä kinuskia jäätelökerrosten väleihin. Tuloksena ihanaa jäätelöä, jossa kirpeä raparperi ja makea kinuski sopivasti tasapainottavat toisiaan. Jätskiannosten pinnalle sopisi tosi kivasti vielä vaikka kaurakeksit tai digestivekeksit murusteltua, jotta kokonaisuudessa on vähän erilaisia rakenteita. Loppukeväällä-alkukesällä kukkivat villiorvokit ovat superkauniita syötäviä kukkia. Myös mm. syreenit, lemmikit ja apilat ovat syötäviä - puhtaalta paikalta kerättynä tietysti.

Tsekkaa myös tästä blogipostauksesta muut helpot jäätelöideat! Jäätelömassaa nimittäin voi maustaa ihan oman mielikuvituksensa mukaan.

Vegaaninen kinuski-raparperijäätelö

(noin 1,5 litraa)

Raparperihilloke
400 g raparperia
3/4 dl sokeria
1-2 rkl vettä

Kinuski
2 dl fariinisokeria
2 dl kaurakermaa (esim. Pirkka toimii hyvin)

Jäätelömassa
1 prk (2,5 dl) kauravispiä tai soijavispiä 
1 prk (2,5 dl) vaahtoutuvaa kauravaniljakastiketta (esim. Oatly tai Fazer Aito)
1 tlk (320 g) kondensoitua kookosmaitoa (Spice Up)

  1. Valmista raparperihilloke: Mittaa raparperihillokkeen ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoitellen ja keitä ilman kantta noin 10 minuuttia (edelleen samalla välillä sekoittaen), kunnes rapaperi on täysin pehmennyt ja muhjuuntunut. Jäähdytä kylmäksi.
  2. Valmista kinuski: Mittaa paksupohjaiseen kattilaan kinuskin ainekset. Kuumenna kiehuvaksi. Vähennä lieden tehoa ja keitä noin 10 minuuttia, kunnes kinuski on sopivasti sakeutunut. Ei kannata keittää liian kauan, koska tällöin kinuski menee liian tönköksi jäähtyessään. Jäähdytä.
  3. Valmista jäätelömassa: Kaada kulhoon kaura-/soijavispi ja vaniljakastike. Vaahdota kuohkeaksi pehmeäksi vaahdoksi. Lisää kondensoitu kookosmaito ja sekoita se vaahdon joukkoon vatkaimen pienimmällä teholla ja nuolijalla käännellen. Sekoita massaan lopuksi raparperihilloke. Voit sekoittaa huolettomasti niin, ettei raparperi sekoitu massaan aivan tasaisesti.
  4. Kaada jäätelömassaa 1-2 pakastuksen kestävään astiaan esim. kolmeen kerrokseen niin, että valutat aina kerrosten väliin kinuskia. Valuta kinuskia myös päällimmäisen jäätelömassakerroksen päälle. Pyöräytä haarukkaa tai veistä muutaman kerran sinne tänne jäätelömassan joukossa niin, että kinuski hieman sekoittuu raidoiksi ja jäätelön pinnasta tulee nätin marmoroitunut. Pakasta yön yli. 


Saatat pitää näistä

1 kommenttia