Intialainen pinaatti-perunacurry

maaliskuuta 30, 2020



Näinä aikoina, kun kaikki ruokailut sijoittuvat kotiin, pitää koko ajan olla miettimässä ideoita seuraaviin aterioihin. Tai oikeastaan kannattaa suunnitella kerralla ne ideat vähän pidemmäksi aikaa, jotta voi harventaa kauppakäynnit minimiin. Myönnetään, että itselläni on tässä vielä vähän skarppaamisen varaa, vaikka olenkin yrittänyt kovasti hyödyntää ruokakaapin perukoilta valmiiksi löytyviä aineksia.

Kun ruokaa saa koko ajan olla laittamassa lisää, on yhden astian taktiikalla valmistuvilla aterioilla silloin paikkansa pöydässä. Sellainen on myös tämä intialaisittain maustettu pinaatti-perunacurry. Idea taisi lähteä siitä, että halusin tehdä perunasta jotain intialaista ruokaa. Intialaiset mausteet nimittäin sopivat perunan kanssa tosi hyvin. Lopputuloksena oli herkullisen mausteinen, ja vähän keväisenkin vihreä curryruoka. Kokkasin curryn raaoista perunoista, mutta jos sinulla sattuu olemaan edelliseltä aterialta yli jääneitä kypsiä perunoita, niistä curry epäilemättä syntyy ihan yhtä hyvin. Silloin haudutteluvaiheen voi jättää pois.

Pinaatti-perunacurryn kanssa maistuu maustamaton jogurtti. Tämänhetkinen suosikkini vegaanisista turkkilaisista jogurteista on soijapohjainen Planti Greek Style Gurt, mutta valitse toki se, mistä itse tykkäät eniten. Kaveriksi sopii myös tuore korianteri, jos sellaista sattuu löytymään. Ja naanleipä tietysti!




Intialainen pinaatti-perunacurry

(3-4 annosta)

5 isoa (650 g) kiinteää perunaa tai yleisperunaa
1 iso (150 g) sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 tl juustokuminan siemeniä
1 tl kurkumaa
3 tl garam masalaa
(chilihiutaleita, jos garam masalasi ei ole jo tulista)
3/4 tl suolaa
2 dl kookosmaitoa
(loraus vettä)
1 prk (380 g/230 g) kikherneitä
1 ps (150 g) pakastepinaattia
2 dl pakasteherneitä

Lisäksi
vegaanista jogurttia (suosikkini on soijapohjainen Planti Greek Style Gurt)
tuoretta korianteria (minulla ei nyt ollut, mutta suosittelen!)


  1. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy paistokasarissa. Kuullota perunoita, sipulia ja valkosipulia muutama minuutti. Lisää inkivääri, juustokumina ja kurkuma ja kääntele hetki.
  3. Lisää kasariin loput mausteet, kookosmaito ja kikherneet. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä, jos seos tuntuu liian kuivalta.
  4. Lisää sulatettu pakastepinaatti ja jäiset herneet. Anna kuumentua. Tarjoa jogurtin ja tuoreen korianterin kanssa.

Saatat pitää näistä

0 kommenttia