10 helppoa ja maukasta vegaanista arkiruokaa - nämä löytyvät vakituisesti ruokalistaltani!

tammikuuta 01, 2020

Mitä ihmettä taas tänään tekisi ruoaksi?! Vaikka rakastan ruokaa, minunkin pääni lyö välillä tyhjää, kun pitäisi keksiä jotain syötävää. On kivaa selailla herkullisia leivontaohjeita, mutta ihan oikeasti helppoja ja hyviä arkiruokaideoita tarvitsee kaikkein eniten.

Tammikuussa moni tarttuu Vegaanihaasteeseen ja kohtaa sen myötä ihan uusia kysymyksiä, kun ruokaa pitäisi opetella tekemään erilaisista raaka-aineista kuin aiemmin. Jos osallistut Vegaanihaasteeseen tai muuten vaan haluat lisätä ruokalistallesi kasvisruokaa, tämä postaus on juuri sinulle!

Arkikokkailuani helpottaa eräs yksinkertainen kikka: Tykkään pitää hyviksi havaituista arkiruoista listaa. Lista kannattaa olla helposti esillä esimerkiksi jääkaapin ovessa, kalenterissa tai puhelimessa. Lisäile listalle aina uusia ruokia, kun bongaat niitä lehdistä, blogeista, somesta tai kavereilta. Haluan ehtiä työpäivien jälkeen harrastaa muutakin kuin viettää koko illan keittiössä, joten suosin usein sellaisia ruokia, joita voi kerralla valmistaa isomman määrä ja lämmittää uudelleen mikrossa. 

Kokosin blogini arkistosta 10 arkiruokareseptiä, jotka ovat omassa keittiössäni käytössä ihan vakituisesti. Näiden reseptien myötä pääset tutustumaan erilaisten kasviproteiinien käyttöön, sillä ohjeissa on hyödynnetty niin soijarouhetta, tofua, linssejä, nyhtökauraa kuin kikhernejauhojakin. Toivottavasti reseptikoonnista on sinulle iloa! 😊 Lisää arkiruokaideoita löydät, kun kurkkaat arkiston puolelle.


Tämän helpommaksi arkiruoka ei juuri muutu, sillä tämän laatikon saat uuniin 10 minuutissa. Kaikki ainekset sekoitetaan sellaisenaan suoraan vuoassa, vain sipuli pitää kuullottaa tai mikrottaa. Usein laitan makaronilaatikon uuniin sunnuntai-iltana, jolloin siitä hyvin riittää syötävää alkuviikolle. 


2. Thai-linssikeitto

Tähän soppaan ihastuin, kun maistoin sitä kaverini kokkaamana. Siitä lähtien se on ollut yksi lempikeitoistani! Punaisella currytahnalla ja inkiväärillä maustettu keitto lämmittää ihanasti.Välimeren tofukiusaus saa makunsa ja nimensä aurinkokuivatuista tomaateista, oliiveista ja yrteistä. Tosi maukas ja helppo arkiruoka, jonka ainekset vain ladotaan suoraan vuokaan.4. Tofu kung pao

Tofu kung paon kastikkeeseen tulee useampaa eri ainesta, mutta ruoka valmistuu silti tosi nopeasti. Jos tuntuu, ettet saa tofusta maukasta, kokeile tätä!


Tykkään thaimaalaisesta makumaailmasta, ja tämä keitto edustaa sitä. Tofu-nuudelikeiton reseptiä voi soveltaa kaapista löytyvien kasvisten mukaan. Jos pitkien nuudelien syöminen tuntuu hankalalta, voit saksia ne pätkiksi lautasella. 😀


Bolognesekastike ja pasta on suomalaisten suosikkiarkiruokaa. Vegaanisesti se valmistuu helposti soijarouheesta, ja kastikkeesta tulee maukas tämän reseptin vinkeillä.Tomaattinen kasvispannari tehdään kikhernejauhoista ja paseeratusta tomaatista. Pannari on hassun oranssi ja todennäköisesti kanssaruokailijat esittävät kysymyksen, mitä ihmettä olet kokannut. 😄Mutta älä anna ulkonäön hämätä, koska pannari on tosi hyvää ja täyttävää. Siksi teen sitä säännöllisesti.
8. Maapähkinä-linssicurry

Linssicurryt ovat hyvää ja halpaa arkiruokaa. Maapähkinävoi tekee currysta vielä vähän parempaa! Jos et halua ostaa erikseen harissatahnaa, voit maustaa curryn myös esimerkiksi juustokuminalla, korianterilla ja chilillä.9. Lindströminpihvit

Maukkaat lindströminpihvit syntyvät soijarouheesta ja ovat hyvää ruokaa perunamuusin ja paistettujen sipulirenkaiden kanssa. Tämä resepti opettaa sinulle myös, miten soijarouhepihvejä ja -pyöryköitä kannattaa tehdä: Käytä taikinaan kuivaa soijarouhetta, joka imaisee itseensä mausteet ja auttaa pitämään massaa kasassa.Tomaattinen nyhtökaurapasta valmistuu pitkälti uunissa. Pastaakaan ei tarvitse keittää etukäteen. Kuorrutus tehdään kaurakermasta ja ravintohiivahiutaleista.


Saatat pitää näistä

0 kommenttia