5 raaka-aineen banaanileipä

maaliskuuta 07, 2019




Tämän banaanileivän eli banana breadin reseptin olen bongannut jo monta vuotta sitten Kahvia ja kasvisruokaa -blogista. Nykyään blogia pitänyt Liisa vaikuttaa ystävänsä Elenan kanssa Vege it! -blogissa, ja resepti löytyy myös sieltä. Olen leiponut banaanileipää ennenkin, mutta en tullut laittaneeksi tänne blogiin. Mutta nyt ajattelin, että tuskin läheskään kaikki olette kuulleet nerokkaasta reseptistä, joten kannattaahan se laittaa jakoon!

Tällä reseptillä valmistetussa banaanileivässä on monta hyvää puolta. Ensinnäkin aineksia on vain viisi (jos mausteita ei lasketa), ja valmistus on tosi iisiä. Suurimmaksi osaksi banaanileipä koostuu banaanista, kaurasta ja mantelista, jotka hyvin sopivat osaksi päivittäistä tasapainoista ruokavaliota. Taikinaan ei lisätä sokeria eikä rasvaa. Toki näitä edellä mainittuja tulee banaanin ja mantelijauheen mukana - mutta siis varsin hyvässä muodossa ja kohtuullinen määrä. Jos tarvitset gluteenittoman vaihtoehdon, valitse kaurahiutaleiksi glueenitonta kauraa.

Lopputuloksena on mehevä, hyvänmakuinen ja sopivasti makea banaanileipä! Kiva juttu tässä on myös se, että se sopii oikein hyvin niin aikuisille kuin perheen pienillekin. Itselleni banaanileipä maistuu etenkin iltateen kanssa, mutta sitä voi hyvin napata myös vaikka välipalaksi töihin. (Tiedättehän sen tunteen, kun iltapäivällä alkaa himoita jotain makeaa? Tämä on täydellistä syötävää juuri siihen hetkeen!) Banaanileipä on hyvää ihan sellaisenaan, mutta erityisen herkkupalan siitä saa, kun päälle sipaisee vähän maapähkinävoita.

Varsinkin jos sinulla on lapsia, kannattaa todellakin tsekata Vege it! -blogi sekä Instagramista @vege.it-tili. Sieltä löydät tosi kivoja ja helposti lähestyttäviä vinkkejä vegaanisiin koko perheen arkiruokiin, joita yhdessäkään huushollissa ei varmasti ole liikaa!



5 raaka-aineen banaanileipä


5 dl banaanisosetta (4-6 kypsää banaania) + 1 banaani pinnalle koristeeksi
3 dl kaurahiutaleita
2 dl mantelijauhetta
1 rkl omenaviinietikkaa
1 tl soodaa
(mausteita, esim. kardemummaa, kanelia tai piparkakkumaustetta)

  1. Soseuta banaanit sauvasekoittimella tai haarukalla. Soseen ei tarvitse olla tasaista. Sekoita joukkoon omenaviinietikka.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä banaanisoseen kanssa.
  3. Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Halkaise koristeeksi tuleva banaani pitkittäin ja paina puolikkaat taikinan pinnalle leikkuupinta ylöspäin. 
  4. Paista banaanileipää 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota vuoasta. Banaanileipä maistuu sellaisenaan vaikka välipalana teen kanssa. Erityisherkkua siitä tulee, jos sipaiset päälle maapähkinävoita!

Saatat pitää näistä

2 kommenttia

  1. Hei Banaanileipä on kiva ohje, kysyisin voiko mantelijauheen korvata jollain muulla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mantelijauho sisältää rasvaa, joten sillä on vaikutusta valmiin leivonnaiseen makuun ja rakenteeseen. Jokin muu pähkinäjauho voisi toimia, esim. jauhettu hasselpähkinä. Jos pähkinät eivät sovi, lähtisin ehkä kokeilemaan jotain toista ohjetta. :)

      Poista