Omenainen kaurarouheuunipuuro

joulukuuta 08, 2017

Pehmeä kaurarouheuunipuuro saa makua tuoreista omenoista.Olen jo aiemminkin kirjoittanut täällä, miten kovasti olen ihastunut kaurarouheeseen. Tykkään superpaljon kauran mausta ja kaurarouheen suutuntumasta. Ensimmäistä kertaa kokeilin kaurarouheesta uunipuuroa. Halusin puuroon jotain ekstraa ja päätin kuutioida mukaan kotimaisia omenoita. Toimii! Erityisen hyvältä puuro maistui, kun pinnalle ripotteli kanelia ja lautaselle lorautti vielä kylmää kauramaitoa. Ennen joulun riisipuuroähkyjä kannattaa siis kokeilla kaurarouhepuuroa!

Uunipuuro valmistuu melkein itsekseen vaikka iltapalaksi - tai aamupalaksikin, jos jaksat herätä vähän aikaisemmin laittamaan ainekset uuniin. Jotkut harrastavat yön yli -uunipuuroja, jolloin puuro laitetaan 100-asteiseen uuniin yön ajaksi. Itse en ole kokeillut, mutta onko teillä kokemusta? 😊 Bongasin myös Viimeistä murua myöten -blogin Saaran hauskan idean valmistaa uunipuuro paistopussissa. Sen verran mielenkiintoinen innovaatio, että ehkä testaan samalla tekniikalla yön yli -puuroa ensi kerralla!


Omenainen kaurarouheuunipuuro

(4 annosta)

3 (300 g) kotimaista omenaa
3 dl kaurarouhetta (Myllärin)
1 l kauramaitoa (käytin Kaslinkin Aitoa)
3/4 tl suolaa


  1. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Voitele uunivuoka ja sekoita siinä kaikki ainekset.
  2. Nosta vuoka 175-asteisen uunin keskitasolle ja kypsennä noin 1 1/2 tuntia. Sekoita kertaalleen, kun puuro on kypsynyt vajaan tunnin verran. Tässä vaiheessa rakenteen kuuluisi jo olla jonkin verran paksuuntunut. (Kypsennyksen alkuvaiheessa omenakuutiot todennäköisesti tuppaavat nousemaan pinnalle, joten tässä vaiheessa rakenne on hyvä laittaa sekaisin. ) Tarjoa valmiin puuron kanssa kanelia ja kylmää kauramaitoa.


Saatat pitää näistä

0 kommenttia