Korianteri-edamamehummus & lohkoperunat uusista perunoista

elokuuta 02, 2017

Kokeile kypsentää uudet perunat vaihteeksi uunissa! Kaveriksi sopii pehmeän makuinen edamamehummus.



Aina välillä on tullut ohimennen mieleen, että miksiköhän uudet perunat kypsennetään oikeastaan aina keittämällä. Kuitenkin vasta työkaverini Leenan blogipostauksen myötä inspiroiduin testaamaan uunissa valmistettuja lohkoperunoita uusista perunoista. Ja niistä tulikin tosi hyviä! Nyt vaan ihmettelen, miksen ole kokeillut näin yksinkertaista asiaa aiemmin. :D

Surautin lohkiksille simppeliksi kaveriksi korianteri-edamamehummuksen. Edamame- eli soijapavuista tulee pehmeän makuinen hummus, joka on vieläpä nätin väristä. Ja tuore korianterihan nyt sopii melkein mihin vaan. :) Edamamehummus sopii oivasti myös leivän päälle ja tuoreiden kasvisten kanssa.

Pakasteena myytävät edamamet on (ainakin yleensä) kuumakäsitelty ennen pakastusta, eli periaatteessa ne ovat sellaisenaan käyttövalmiita. Ulkomaisissa pakastevihanneksissa on kuitenkin olemassa listeriariski, mistä syystä Evira suosittelee, että riskiryhmään kuuluvat käyttävät niitä vain kunnolla kuumennettuina. Onkin hyvä nopeasti keittää pavut pakkauksen ohjeen mukaan.





Korianteri-edamamehummus

1 ps (250 g) edamame- eli soijapapuja
1 valkosipulinkynsi
1/2 tl juustokuminaa
1 rkl tahinia
n. 2 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
1/2 dl tuoretta korianteria hienonnettuna

  1. Ennen käyttöä soijapavut suositeltavaa kuumentaa. (Evira suosittelee riskiryhmille ulkomaisten pakastevihannesten kuumennusta risteriariskin vuoksi.) Keitä pavut pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä kylmäksi.
  2. Hienonna valkosipulinkynsi ja mittaa kaikki ainekset korianteria lukuunottamatta kulhoon. Soseuta tasaiseksi. Sekoita joukkoon vielä hienonnettu korianteri. (Korianterin voi toki halutessaan soseuttaa muiden ainesten joukkoonkin.)


Lohkoperunat uusista perunoista

uusia perunoita
(oliivi)öljyä
suolaa

  1. Pese perunat hyvin juuresharjan avulla ja leikkaa lohkoiksi.
  2. Laita perunat uunipannulle leivinpaperin päälle. Lorauta päälle öljyä ja mausta suolalla. Sekoita. Paista perunoita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat sopivan kypsiä.




Saatat pitää näistä

0 kommenttia