Taatelikeksit || Date Cookies
Taateli tuo leivonnaisiin jouluista makua - tällä kertaa kekseihin!
Rakastan taateleita, ja joka vuosi joulun aikaan tulee tehtyä ainakin yhdenlaista taatelileivonnaista. Hyvin usein tulee tehtyä jotain taatelikakkua, mutta tällä kertaa taatelit päätyivät keksitaikinaan. Lopputuloksena oli makeita ja ihanasti hiukan sitkeitä keksejä. Ainekset ovat erittäin simppelit, jotka yleensä löytyvät valmiina kotoa. Keksit valmistuvatkin nopeasti glögin tai teekupposen seuraksi.
Taateleiksi käy oikein hyvin kaupan halvin taatelipaketti, joissa kuivatut taatelit on puristettu yhdeksi "palaksi". Kokeilin tähän myös kokonaisia kuivattuja taateleita, mutta palasta saa pilkkomalla koostumukseltaan hienompaa taatelia. Kalliimmat, pehmeän mehevät taatelit kannattaa mieluummin säästää johonkin muuhun herkutteluun.
Taatelikeksit
(25-30 kpl)
250 g kuivattuja taateleita
200 g margariinia
2 1/4 dl sokeria
3 rkl siirappia
ripaus suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
5 dl vehnäjauhoja
(1/2 rkl kasvimaitoa)
1. Hienonna taatelit veitsellä hyvin hienoksi. Sekoita sähkövatkaimella pehmeän margariinin juokkon sokeri. Vatkaa joukkoon myös siirappi ja hienonnetut taatelit. Sekoita kuivat aineet ja yhdistä ne taikinaan. Tässä vaiheessa sekoitus käy parhaiten käsin. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää tilkka kasvimaitoa.
2. Muotoile taikinasta palloja ja asettele ne pellille leivinpaperin päälle. Jätä leviämisvaraa. Litistä palloja hieman painamalla haarukalla tai sormin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia koosta riippuen.
**************
English summary
I love dates. They are also a classic ingredient of Christmas baking, and usually I bake at least one date thing every year on Christmas time. Usually it's some kind of a cake but this time I tried date cookies. And they were so good! These sweet and a little chewy cookies are easy to make and you only need very basic ingredients. A cheap package of dates (usually pressed into tight piece) that you can find in grocery store will work very well in these cookies. More expensive ones you can save for the moments you like to enjoy dates as such.
Date Cookies
(25-30 pcs)
250 g dried pitted dates, finely chopped
200 g margarine
225 ml sugar
3 tbsp dark syrup
pinch of salt
2 tsp vanilla sugar
2 tsp baking soda
500 ml wheat flour
(1/2 tbsp non-dairy milk)
1. In a large bowl, cream together margarine and sugar. Beat in syrup and dates. Combine the rest ingredients and, with your hand, mix them into the creamed mixture. If the mixture seems to be too dry, add some milk.
2. Line a baking tray with baking paper. Shape dough into 25-30 balls and put them on the paper. Flatten each ball a bit with your fingers or a fork. Bake in 200 C for about 8 minutes.
0 kommenttia