Suklaacookiet - herkulliset vegaaniset suklaakeksit

helmikuuta 27, 2016

Suklaacookiet ovat leivonnainen, joka maistuu kaikille! Nämä cookiet saavat makua suklaan lisäksi myös pähkinöistä.

Suklaacookiet ovat leivonnainen, johon ehdottomasti pitää olla arkistossa resepti siltä varalta, että tekee mieli leipoa jotain nopeasti ja helposti valmistuvaa herkkua. Suklaalla ja hasselpähkinöillä ryyditettyjä cookieita on perheessäni leivottu lukemattomia kertoja lakkiaisiin, rippijuhliin ja ties mihin muihin juhliin. Ja aina ovat tehneet kauppansa!

Alkuperäinen ohje on Valion leivontakirjasta, jonka sain joululahjaksi joskus muinoin ollessani koululainen. Tuolloin kokkaus- ja leivontaintoni alkuvuosina kyseistä kirjaa tuli hyödynnettyä ahkerasti, koska netistähän tuolloin ei ruokainspiraatiota juuri etsitty. Muunsin alkuperäisen reseptin vegaaniseksi, ja herkkua tuli näinkin! Hasselpähkinän tilalla taikinaan sopivat myös esimerkiksi suolapähkinät. 






Suklaacookiet

(noin 24 kpl)

100 g margariinia 
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 rkl kasvimaitoa
100 g hasselpähkinöitä
170 g tummaa suklaata
1 tl vaniljasokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
¼ tl suolaa
½ tl soodaa


  1. Vaahdota sähkövatkaimella pehmeä margariini sekä sokeri ja fariinisokeri. Vatkaa joukkoon kasvimaito. Sekoita keskenään karkeaksi rouhitut pähkinät ja suklaa sekä muut kuivat aineet. Sekoita seos taikinaan. 
  2. Pyörittele taikina palloiksi pellille leivinpaperin päälle. Litistä palloja hieman käsin tai haarukan avulla. Jätä väleihin leviämisvaraa. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.



Saatat pitää näistä

0 kommenttia